Jakub Forgács Správy

Detskú univerzitu vo Zvolene absolvovali desiatky detí. Žiaci zložia krásny sľub

Univerzitné prostredie navštevovali osem mesiacov. Počúvali prednášky zameraná na odborné témy, poctivo si robili poznámky, hlásili sa, dokumentovali a zážitkovo poznávali les s lesnými pedagógmi.

Ilustračný obrázok k článku Detskú univerzitu vo Zvolene absolvovali desiatky detí. Žiaci zložia krásny sľub
Zdroj: KU v Ružomberku

Spolu 44 žiakov základných škôl si dnes popoludní v aule Technickej univerzity vo Zvolene prevezme absolventské diplomy za štúdium na Detskej lesníckej univerzite v školskom roku 2016/2017. Žiaci zároveň vykonajú sľub, že budú šíriť myšlienky tradície slovenského lesníctva aj po ukončení štúdia.

Detskú lesnícku univerzitu absolvovali tento rok žiaci zo šiestich základných škôl, a to nielen zo Zvolena, ale aj Banskej Bystrice a Brezna. „Šiestaci aj so svojimi pedagógmi navštevovali univerzitné prostredie osem mesiacov, počas ktorých počúvali prednášky zameraná na odborné témy, poctivo si robili poznámky, hlásili sa, dokumentovali, zážitkovo poznávali les s lesnými pedagógmi,“ uviedla Veronika Jaloviarová z Národného lesníckeho centra (NLC), ktoré je koordinátorom projektu. „Odkaz absolventov je, že sa naučili mať radi lesy, čo dáva predpoklad, že ich osud bude v dobrých rukách,“ dodala.

V školskom roku 2016/2017 sa vďaka finančnej podpore partnerov zrealizoval v poradí 7. ročník tohto projektu. Jeho cieľom okrem popularizácie lesníctva je aj podpora environmentálneho vzdelávania na príklade lesa s dôrazom na princípy udržateľného obhospodarovania lesov na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM