Marcel Mojžiš Rôzne

Detva pred slávnosťami: Nové námestie za 800 000 €!

V minulosti ošumelé námestie v starej Detve má už charakter oddychovej zóny. V týchto dňoch vrcholia práce na jeho obnove tak, aby slúžilo ľuďom už počas Folklórnych slávností pod Poľanou. Tie sa na neďalekom amfiteátri uskutočnia v od 6. do 8. júla.

Ako povedal primátor Detvy Ján Šufliarsky, zo severnej časti námestia je už príťažlivá kultúrno-oddychová zóna s kvalitnou infraštruktúrou. A je dokonca bezbariérová. Na rok trvajúcu rekonštrukciu získala radnica asi 666 000 eur z eurofondov, 78 000 dal štát a zhruba 39 000 € (údaje sú bez DPH) sa spolupodieľala aj samospráva.

Rekonštrukcia zahŕňala obnovu väčšiny komunikácií, spevnených plôch a chodníkov, dažďovej kanalizácie a verejného osvetlenia na námestí. Na mieste osadili nové autobusové zastávky a prvky drobnej architektúry a vysadili zeleň. Pôvodnú trojradovú výsadbu nahradila nová aleja.

zvolen24.sk/tasr

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.136940_Ro­dicia-sa-buria:-Radnica-chce-zrusit-dalsiu-skolu!-]Rodičia sa búria: Radnica chce zrušiť ďalšiu školu![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134906_Kon­troverznu-chatku-na-Pustom-hrade-maju-v-lete-zburat]Kontroverznú chatku na Pustom hrade majú v lete zbúrať[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134687_Zvo­lenske-skoly-dosluzili:-Predavaju-sa–za-statisice]Zvolenské školy doslúžili: Predávajú sa za státisíce[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133845_Zvo­len-ukryval-staroveke-poklady–Pozrite-si-to---]Zvolen ukrýval staroveké poklady. Pozrite si to…[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM