Jozef Sliacky Krimi

Diviak sa prechádzal po futbalovom ihrisku

Nevšedný zážitok sa naskytol obyvateľom zvolenského sídliska Západ v pondelok. Neďaleko panelákov na futbalovom ihrisku sa prechádzal diviak.

Nevšedný zážitok sa naskytol obyvateľom zvolenského sídliska Západ v pondelok. Neďaleko panelákov na futbalovom ihrisku sa prechádzal diviak.

Nie je to prvý prípad, čo sa zatúlala diviačia zver do intravilánu Zvolena. Samozrejme, že tí, ktorí ho stretli na prechádzke alebo pri venčení psa, boli prekvapení. Podľa niektorých to bol vraj statný kus, ale podľa mestskej polície, ktorá v tomto nezvyčajnom prípade zasahovala, to bol asi ročný diviak s hmotnosťou okolo 60 kg.

Neobvyklého návštevníka nahlásili obyvatelia mestskej polícii, ktorá si diviaka aj stopy, ktoré po sebe zanechal v podobe rozrytej pôdy, zdokumentovala. Diviak sa napokon stratil tam, odkiaľ sa vybral na prechádzku po mestskej pôde: do húštin lesa.

V minulosti Zvolenčania pozorovali v meste nielen diviaka, ale aj líšku či iné druhy zvierat, s ktorými sa bežne stretneme len v lese alebo v poliach ďaleko za mestom.

V tomto čase nie sú stretnutia s lesnou zverou v zaľudnenom prostredí alebo na cestách ničím nezvyčajným. Najmä zrážka s autom môže byť tragická nielen pre zviera, ale aj pre posádku automobilu. Aj preto by sme najmä pri slabšej viditeľnosti mali venovať jazde zvýšenú pozornosť, predovšetkým na tých úsekoch, kde sa predpokladá zvýšený výskyt vysokej zveri.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM