Jozef Sliacky Kultúra

DJGT hralo aj vo Viedni a v Zlíne

"V dňoch 4. a 5. decembra sme uviedli v bratislavskej Dúbravke a vo viedenskom Theater Brett rozprávku Hľadá sa Mikuláš," uviedla pre TASR manažérka divadla Eva Borsíková. Tam bola rozprávka mikulášskym darčekom pre slovenské deti žijúce v

Zvolenské Divadlo J.G. Tajovského (DJGT) sa tento rok okrem množstva vystúpení na domácej scéne, predstavilo aj na viacerých hosťovačkách na Slovensku i v zahraničí. Na zájazdy nabitý rok zakončili zvolenskí herci účinkovaním v Bratislave a vo Viedni.
„V dňoch 4. a 5. decembra sme uviedli v bratislavskej Dúbravke a vo viedenskom Theater Brett rozprávku Hľadá sa Mikuláš,“ uviedla pre TASR manažérka divadla Eva Borsíková. Tam bola rozprávka mikulášskym darčekom pre slovenské deti žijúce vo Viedni a stretla sa s mimoriadnym ohlasom detí i rodičov. Hru, ktorá humorne približuje mikulášske zvyky v rôznych častiach sveta, uviedlo divadlo v premiére vlani.
Za hranicami Slovenska sa divadlo tento rok predstavilo celkom štyri krát, z toho tri razy vo Viedni a raz v Zlíne. V roku 2010 DJGT odohralo a ešte odohrá 179 predstavení, z toho až 53 uviedlo na zájazdoch po celej republike. Ich predstavenia videlo doposiaľ 42 000 divákov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM