Stanislav Černák Rôzne

Dni srdca: O bezplatné vyšetrenie bol veľký záujem

V rámci Dní srdca, ktoré organizuje Slovenská nadácia srdca, sa dnes môžu nechať bezplatne vyšetriť aj Zvolenčania.

Ilustračný obrázok k článku Dni srdca: O bezplatné vyšetrenie bol veľký záujem
Foto: Stanislav Černák

Akcia stále prebieha v najväčšom nákupnom centre vo Zvolene a je zameraná na meranie cholesterolu, tlaku krvi, EKG a celkového poradenstva. „Na základe nameraných hodnôt dostane klient individuálne cielené poradenstvo o zdravom životnom štýle. Snažíme sa ľudí smerovať k zdravšiemu žitiu a k zlepšeniu ich zdravia,“ prezradila Iveta Gondášová z Regionálneho úradu zdravotníctva vo Zvolene.

Veľký záujem

„Chcela som využiť túto možnosť a dostať bezplatné poradenstvo. Mám nejaké zdravotné problémy a teraz sa mi to vlastne aj potvrdilo,“ ochotne prezradila 56 – ročná Zuzana. „Len tak som sa potulovala po nákupoch a keď je takáto možnosť, tak som sa rozhodla ju využiť. Našťastie je u mňa všetko v norme,“ potešila sa mladá Zvolenčanka. Záujem zo strany Zvolenčanov o tieto vyšetrenia je veľký. Hodnoty si chodia zmerať starší aj mladší. „Z rána chodili väčšinou starší ľudia, mladší chodia až od poludnia, pretože väčšina z nich je v práci,“ povedala Gondášová.

Táto akcia prebieha od skorých ranných hodín. „Hneď ako sme sem prišli bol zo strany ľudí o tieto vyšetrenia veľký záujem. Snažíme sa poradiť každému tak, aby bol spokojný a aby to malo aj nejaký výsledný efekt,“ prezradila Iveta Gondášová.

Zdravie záleží od veku

A ako sú na tom so zdravím Zvolenčania? „To záleží od veku. Pokiaľ je človek mladý a nemal diagnostikované nejaké ochorenie, aj hodnoty tlaku a cholesterolu sú v norme. U mužov a žien nad 50 rokov, väčšinou majú problémy aj s tlakom aj s cholesterolom,“ ozrejmila pracovníčka Regionálneho zdravotného úradu.

Dni srdca vo Zvolene
5
Galéria
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM