Marcel Mojžiš Rôzne

Do Divadelnej sa zahryzli stroje, zmeny až do leta!

AKTUALIZOVANÉ! Zvolenčania si opäť musia zvykať na dopravné obmedzenia! Do dvesto metrov dlhej Divadelnej ulice sa pustili stroje. Pre motoristov ako aj mestskú hromadnú dopravu tak v tejto lokalite platí prísna stopka. S obmedzeniami musia ľudia rát

Rekonštrukcia vyťaženej ulice, ktorá pri divadle a katolíckom kostole pretína Námestie SNP hneď v úvodný deň zaskočila obyvateľov. Pre prebiehajúce práce sú zmenené aj zastávky MHD, niektorí Zvolenčania však o tom netušili. A tak naďalej postávali na zrušených stanovištiach.

Na zmeny kašľali

„Čakám tu už vyše štvrť hodiny a bolo mi aj čudné, že môj spoj nešiel,“ povedal pre zvolen24.sk Juraj (30), ktorý v centre mesta prešľapoval v zime z miesta na miesto pri zastávke smerom na Sekier. Keď sa dozvedel, že musí ísť čakať inde, krútiac hlavou zdvihol ťažký kufor a konečne odkráčal správnym smerom – na Štefánikovu ulicu.

S nepríjemnými obmedzeniami musia ľudia rátať minimálne do štartu leta. „Práce by sme mali ukončiť do 31. júla. Budeme však robiť všetko preto, aby sme to stihli skôr,“**** povedal pre zvolen24.sk viceprimátor Juraj Družbacký. Magistrát tlačí najmä poloha, kde rekonštrukcia prebieha. Ide o tepnu mesta, ktorá patrí medzi najkritickejšie dopravné úseky.

V lete sa však Zvolenčania môžu tešiť na čerstvú cestu s chodníkmi a novú kanalizáciu. Ulica prejde pri rekonštrukcii dôležitou zmenou. Pri kostole sa zúži, čím sa vytvorí nový flek pre obzeranie si cenných archeologických vykopávok.

Rozrýpu aj most

S obnovou Divadelnej ulice sa postupne rozbieha i rekonštrukcia vozoviek pri novovybudovanom nákupnom centre neďaleko známej Jamy. „Tu musíme uzavrieť priamo súvisiace ulice,“ dodal Družbacký. Červenú tak dostane prejazd Ulicou 29. augusta, severnou časťou námestia aj Kubániho ulicou. Búračky, hluk a stavbárske práce však ani potom nekončia.

Od začiatku leta sa obyvatelia musia pripraviť i na komplikácie súvisiace s obnovou mostu pri rieke Hron smerom na Banskú Bystricu. Ešte na jar by sa mali začať aj práce na prestavbe ciest v okolí neďalekého novobudovaného nákupného centra a celková rekonštrukcia mosta cez rieku Hron v smere na Banskú Bystricu.

Do Divadelnej sa zahryzli stroje, zmeny až do leta!
1
Galéria
Divadelnú ulicu už otvorili. MHD opäť chodí inak...
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM