Jakub Forgács Hokej

Do HKM mieri posila zo Slovana. Prezident zvolenského klubu však netají sklamanie

Sezóna hokejového Slovana Bratislava sa skončila. Zopár hráčov však bude pokračovať v Tipsport lige. Dočkáme sa aj pod Pustým hradom!

Ilustračný obrázok k článku Do HKM mieri posila zo Slovana. Prezident zvolenského klubu však netají sklamanie
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vedenie hokejového klubu HKM Zvolen potvrdilo angažovanie slovenského reprezentanta Patrika Lušňáka, ktorý pod Pustý hrad zamieril z bratislavského Slovana. Dvadsaťosemročný útočník posilnil tipsportligistu po záverečnom zápase „belasých“ v tejto sezóne KHL proti Medveščaku Záhreb (7:5).

„V stredu o pol noci sa na Slovensku uzavrel prestupový kolotoč. Samozrejme, aj náš klub sa chcel pred záverečnými bojmi v základnej časti, ale najmä pred play off posilniť,“ povedal pre klubový web prezident HKM Dušan Mráz. „Naším cieľom bolo získať dvoch kvalitných hráčov, čo sa podarilo zrealizovať na päťdesiat percent. Odteraz bude farby nášho klubu hájiť slovenský reprezentant Patrik Lušňák,“ pokračoval Mráz.

Dvojnásobný účastník MS (2015, 2016) si obliekal dres Slovana od sezóny 2015/2016, v tohtosezónnej edícii nadnárodnej KHL nastúpil za bratislavský tím v 60-tich zápasoch a pripísal si v nich sedem gólov a rovnaký počet asistencií. „Patrik odohrá svoj prvý zápas v drese HKM už tento piatok v Nových Zámkoch. Veľké pozitívum je, že Patrik dal prednosť nášmu klubu pred ďalším radom záujemcov, a to podotýkam, za tých istých podmienok,“ pokračoval Mráz a pridal ešte jeden čerstvý poznatok:

„Sklamaním pre mňa je nová osobná skúsenosť. Zahraniční hráči, ale aj niektorí slovenskí reprezentanti so skúsenosťami v KHL, nie sú ochotní hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Radšej skončia sezónu 15. februára a za ničnerobenie berú odmenu do konca apríla. Samozrejme, je to osobná záležitosť každého jednotlivca. Na tomto základe je naša úspešnosť pri dopĺňaní mužstva pred play off 50-percentná. Mali sme od hráčskych agentov ponuky aj na hráčov z iných líg, ale tie sme po konzultáciách s trénerom Mikulom zamietli, pretože nám v tejto fáze išlo vyložene o kvalitu,“ povedal.

Káder Zvolena je tak uzavretý. Po piatich dueloch odohratých ešte v septembri by sa v rozhodujúcich zápasoch mohol v zostave HKM znovu objaviť útočník Petr Obdržálek. „Po vážnom zranení už druhý týždeň trénuje na ľade doma v Hodoníne. Zatiaľ sa jeho organizmus s pribúdajúcou záťažou vyrovnáva dobre a je možné, že o nejaký čas sa zapojí do prípravy u nás vo Zvolene, čo si všetci vrúcne želáme. A potom sa uvidí… V každom prípade s ním počítame pre nasledujúcu sezónu, na čom sme aj zmluvne dohodnutí,“ dodal Mráz.

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM