Basketbal

Do novej sezóny s vysokými cieľmi: Zvolenské basketbalistky chcú postúpiť do extraligy!

Postupne sa rozbiehajú viaceré kolektívne športy a basketbal nie je výnimkou. Zvolenské hráčky si v novom ročníku kladú za cieľ postup do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Do novej sezóny s vysokými cieľmi: Zvolenské basketbalistky chcú postúpiť do extraligy!
Zdroj: Dnes24.sk

Basketbalistky zvolenského BK ZŠ majú za sebou premiéru v rakúsko-slovenskej lige ASWBL, kde obsadili 7. miesto. Tejto ligy sa zúčastnia aj v tejto sezóne. Spoločne so Zvolenčankami sa v nej predstavia aj ďalšie dva slovenské kluby, 5 rakúskych a 1 maďarský.

Základ kádra pokope

„Veríme, že družstvá z inej krajiny prilákajú divákov a Zvolenčania sa naučia chodiť aj na zápasy ženského basketbalu,“ uviedol tréner zvolenských hráčok Jozef Gajdoš. Liga vyvrcholí v januári 2015 a následne nato budú slovenské kluby medzi sebou bojovať v 1. lige.

Vlani dokráčali naše dievčatá až do finále, kde prehrali s rivalkami z Banskej Bystrice. Aj napriek tejto prehre komptenetní považujú predchádzajúcu sezónu za úspešnú. „Aj napriek tomu, že sa nám nepodarilo udržať Balážovú a Magulovú, kostra základného ostala pokope,“ informoval Gajdoš.

Okrem známych hráčok Konôpkovej, Kolkusovej, Barbaríkovej, Vodrážkovej a kapitánky a hrajúcej trénerky v jednej osobe, Lucie Syč-Kriváňovej sa môžeme tešiť aj na navrátivšiu Lauru van Dalen, ktorá okúsila extraligu v Šamoríne. Do kádra chcú zapracovať aj mladšie hráčky ako Mihaľkovú, Jasovú, Kapustovú, Abelovskú a Lagovú.

Úspešný vstup

Spomínaná súťaž však už odštartovala a Zvolenčanky do nej vstúpili úspešne. Na domácej palubovke zdolali hráčky BK Petržalka 66:60. O deň nato cestovali do maďarskej Šoprone.

Už v najbližšom kole čaká na naše dievčatá v domácom prostredí, atraktívny súper – Basket Flames Viedeň. Zápas je na programe 4. októbra, úvodný hvizd je o 16:00. A nezabudnite, všetky domáce zápasy, vrátane tohto, sa odohrajú na bývalej IX. základnej škole na Námestí mládeže na sídlisku Západ.

Aj nová sezóna prinesie zaujímavé basketbalové zápolenia, v ktorých by Zvolenčanky radi zabojovali o postup do extraligy, držme im palce.

Foto: archív klubu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM