Jakub Forgács Správy

Do práce na bicykli s parádnymi výkonmi. Zvolenčania najazdili takmer 17 000 km

A je dobicyklované... Teda aspoň súťažne pre všetkých tých, ktorí pod Pustým hradom jazdili do práci na dvoch kolesách. Tu sú výsledky!

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli s parádnymi výkonmi. Zvolenčania najazdili takmer 17 000 km
Zdroj: Mesto Zvolen

Aj tento rok sa Zvolen zapojil do kampane na podporu cyklodopravy v meste s názvom Do práce na bicykli. Počet účastníkov rastie. Spolu 36 tímov, o päť tímov viac ako minulý rok, najazdilo za mesiac kampane vo Zvolene 16 995,16 km, čo je o 3 000 km viac ako v roku 2017. V rámci 1970-tich jázd ušetrili asi 4 530,27 kg CO2.

„Som veľmi rada, že vo Zvolene sú ľudia, ktorým záleží na životnom prostredí, aj vlastnom zdraví a k obidvom pristupujú takto aktívne,“ povedala primátorka Lenka Balkovičová, ktorá spolu s koordinátorom Marekom Rojíkom v stredu 20. 6. hodnotila tohtoročnú kampaň.

Poďakovala aj najúspešnejším účastníkom kampane, medzi ktorými nesmel chýbať tím AKM Ministerstva obrany SR. Už tretí rok si vojaci odniesli putovný pohár. Napriek tomu vraj záujem o cyklodopravu v ich práci nevzrástol. Cyklista Michal Palkovič z víťazného tímu AKM, ktorý ako jednotlivec najazdil spolu najviac kilometrov, chodil takmer každý deň do práce zo Žemberoviec, čo je asi 70 km od Zvolena. „Vstávam tak o pol štvrtej,“ smial sa muž, pre ktorého je cesta do práce zároveň tréningom.

Vyhodnotenie – Zvolen:

  • Najviac jázd (138) – tím CykloFagor – Fagor Ederlan Slovensko a.s.
  • Najviac km (1 311,27) – AKM – Ministerstvo obrany SR
  • Najlepší jednotlivec – najviac jázd (44) – Jozef Lukáč – ZSSK Zvolen 1
  • Najlepší jednotlivec – najviac km (1368,792 km) – Michal Palkovič – tím AKM
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM