Jozef Sliacky Kultúra

Do súťaže Literárny Zvolen sa zapojilo 33 autorov poézie a 33 prozaikov

Celkom 126 básní od 33 autorov prišlo do tohtoročnej súťaže Literárny Zvolen. V kategórii próza sa zapojilo ďalších 33 autorov. Súťaž vyhodnotia v sobotu 6. novembra v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

Literárny Zvolen je celoštátnou postupovou súťažou literárnej tvorby autorov – členov literárnych klubov a krúžkov (nie je to však podmienkou). Do súťaže poslali svoje príspevky autori vo veku od 15 do 77 rokov.

Organizátori zaznamenali v porovnaní s vlaňajším nižší počet príspevkov i autorov. V oboch kategóriách ich bolo asi o tretinu menej. Menší počet autorov sa tento rok podpísal aj na kvalite príspevkov a to najmä v kategórii poézie.

Práce v kategóriách poézie a prózy hodnotila odborná porota v zložení: predseda Peter Jaroš, členovia Alexander Halvoník a Ján Petrík.

Podľa Halvoníka, ktorý bol hodnotiteľom v kategórii prózy, pozoruhodnosťou tohto ročníka je, že autormi najkultivovanejších próz boli účastníci minulých ročníkov, ktorých práce však teraz dosiahli vyššiu mieru autorskej suverenity a umeleckej integrity.

Vyhodnotenie 17. ročníka súťaže sa začne v krajskej knižnici už v piatok, 5. novembra. Tento rok sa nesie v znamení 150. výročia narodenia spisovateľa Martina Kukučína. Uskutoční sa aj literárna kaviareň a spoločenský večer venovaný spisovateľovi.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM