Jakub Forgács Kultúra

Do Zvolena mieria spevácke zbory z USA a Kanady. Koncerty si užijeme zdarma!

Ak máte radi zborový spev, pod Pustým hradom si zaiste prídete na svoje. V najbližších týždňoch sa dočkáme nádielky koncertov, na ktorej sa predstaví hneď niekoľko zborov až zo zámoria. Kedy sa budú konať?

Ilustračný obrázok k článku Do Zvolena mieria spevácke zbory z USA a Kanady. Koncerty si užijeme zdarma!
Foto: Rastislav Búgel

Zvolenský spevácky zbor si v tomto roku pripomenie 133 rokov od svojho založenia. Pri tejto príležitosti pripravil spolu s mestom Zvolen na jar a leto sériu koncertov speváckych zborov z USA a Kanady.

Prvý koncert bude v stredu 25. mája v Kráľovskej sieni Zvolenského zámku. Predstaví sa na ňom Schreiner University Choir zo Spojených štátov. V sobotu 11. júna sa v Katolíckom kostole vo Zvolene predstaví ďalší spevácky zbor z USA. Tentoraz priaznivcov zborového spevu poteší Heartland Youth Choir. Záverečný koncert prehliadky bude v sobotu 9. júla v Kaplnke Zvolenského zámku. Vystúpi na ňom Cantus Vocum Chamber Choir z Kanady.

Zahraničné spevácke zbory sa predstavia spoločne so Zvolenským speváckym zborom pod vedením dirigentky Martiny Filkorovej. Na všetky koncerty je vstup zdarma. O podujatí informoval Daniel Axmann z referátu kultúry na Mestskom úrade vo Zvolene.

Čítajte tiež:

PREHĽAD desiatich lákadiel nového týždňa: Kde vo Zvolene sa dá zrelaxovať?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM