Jakub Forgács Krimi

Do zvolenských ulíc vyrazila cyklohliadka: Na ktoré lokality si posvieti? FOTO

Vo Zvolene môžete opäť naraziť na mestských policajtov na bicykloch. Tí podľa vlastných slov dokážu takýmto spôsobom pružne reagovať na situáciu v meste.

Ilustračný obrázok k článku Do zvolenských ulíc vyrazila cyklohliadka: Na ktoré lokality si posvieti? FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Do terénu aj tento rok vyrazila prvá dvojčlenná cyklohliadka mestskej polície (inšp. Michal Hriň a inšp. Ján Kalman). Cyklohliadky budú pôsobiť počas priaznivého počasia až do jesene. Mestská polícia Zvolen o tom informuje na svojej webovej stránke.

Výhodou tejto formy hliadkovania je podľa slov mestskej polície flexibilita a schopnosť zabezpečiť kontroly verejného poriadku v ťažko dostupnom teréne a odľahlých miestach. „Mestskí policajti na bicykloch dokážu pružne reagovať na aktuálnu situáciu v meste,“ píše sa na stránke.

„Výkon služby na bicykloch považujem za efektívny spôsob. Po prvom dni môžem povedať, že sme s kolegom prešli a skontrolovali mnohé miesta v okrajových častiach mesta. Pozitívne vnímam hlavne to, že sa vieme dostať aj na kritické miesta, kde je sťažený prístup vozidlám alebo k čiernym skládkam" povedal nový člen cyklohliadky inšp. Kalman.

Ďalšie aktuálne správy

Ako ďalej uviedli mestskí policajti, cyklohliakdy sa budú pohybovať na všetkých sídliskách, v chatových a záhradkárskych oblastiach, lokalite NKP Pustý hrad, okolí priehrady Môťova a tiež budú prechádzať a kontrolovať mestské parky, obchodné centrá ako aj rodinnú cyklotrasu, ktorá vedie popri rieke Hron.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Cyklohliadka mestskej polície bola opäť nasadená do ulíc Zvolena
10
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM