Jakub Forgács Krimi

Do zvolenských ulíc vyrazila ďalšia cyklohliadka. Na čo sa chce zamerať? FOTO

Vo Zvolen hliadkujú aj mestskí policajti na bicykloch. V teréne budú pôsobiť v priaznivom počasí až do jesene.

Ilustračný obrázok k článku Do zvolenských ulíc vyrazila ďalšia cyklohliadka. Na čo sa chce zamerať? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia nasadila do terénu ďalšiu dvojčlennú cyklohliadku, ktorá bude pôsobiť na celom území Zvolena. Mestskí policajti sa na bicykloch flexibilne presunú z jedného sídliska na druhé, čím je zabezpečené efektívnejšie hliadkovanie. Informoval o tom náčelník Mestskej polície Juraj Chabada.

„Prechádzame miesta, ktoré sú ťažko dostupné vozidlám. Kontrolujeme záhradkárske osady, mestské parky, cintoríny, Zvolenskú priehradu aj pešiu zónu na Nám. SNP. Tiež sa zameriavame na najproblematic­kejšie miesta, kde dochádza k narúšaniu verejného poriadku ako železničná a autobusová stanica, lokalita pod Pustým hradom či nákupné a obchodné centrá. Medzi hlavné úlohy patrí kontrola verejného poriadku na rodinnej cyklotrase Zvolen – Sliač ", hovorí člen cyklohliadky inšp. Michal Hriň.

V teréne budú podľa slov Chabadu pôsobiť v priaznivom počasí až do jesene. „Cyklohliadky sa pri výkone služby budú zameriavať na priestupkovú a inú protiprávnu činnosť ako znečisťovanie verejného priestranstva, odhaľovanie nelegálnych skládok, konzumácia alkoholu na verejnom priestranstve alebo dodržiavanie povinností držiteľov psov pri venčení,“ dodal.

V OBRAZOCH: Cyklohliadka mestskej polície opäť v uliciach Zvolena
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM