Stanislav Černák Správy

Dočkali sme sa: Cyklocestu medzi Zvolenom a Sliačom sprístupnili verejnosti

Nadšenci cyklistiky sa konečne dočkali! Odteraz môžu naplno využívať Rodinnú cyklocestičku medzi Zvolenom a Sliačom. Nájdete na nej aj dve oddychové miesta.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa: Cyklocestu medzi Zvolenom a Sliačom sprístupnili verejnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia miest a obcí nachádzajúcich sa na území Zvolenskej kotliny môžu už v týchto dňoch naplno využívať novú Rodinnú cestičku. Približne päťkilometrová cyklocesta vedúca po korune hrádze Hrona medzi Sliačom a Zvolenom stála približne 633 000 eur a od mája 2014 ju budovala spoločnosť Skanska SK.

Investorom stavby bol Banskobystrický samosprávny kraj a stavebníkom mesto Sliač. „Stavebné práce predstavovali odstránenie mačiny z povrchu hrádze, odstránenie existujúcich spevnených plôch a položenie troch vrstiev asfaltu na celej dĺžke trasy, vrátane miest spevnených vjazdov, zjazdov a prejazdov, čím sme dosiahli nový kvalitný povrch pre využitie cyklistami aj korčuliarmi,“ vysvetlil Milan Potoč, hlavný stavbyvedúci Skanska SK a pokračoval, „Nevyhnutnou súčasťou výstavby bola i realizácia lávky pre cyklistov s rozpätím 20 metrov cez Sielnický potok.

Cyklistická komunikácia začína pri obchodnom stredisku vo zvolenskej časti Rákoš, kde sa kolmo napája na chodník cesty III/0692 Ulice Jána Kollára. Odtiaľ pokračuje v smere na Sliač po pravostrannej hrádzi rieky Hron až po most na Ulici SNP na Sliači, za ktorým sa smerové vedenie trasy presunie na ľavostrannú hrádzu rieky Hron a pokračuje poza mestskú časť Sliač – Rybáre smerom k ochrannej hrádzi odvodňovacieho kanála, po ktorej pokračuje až po zástavbu rodinných domov pri futbalovom ihrisku. Pozdĺž trasy sú vybudované dve oddychové miesta, jedno pri obchodnom stredisku vo Zvolene a druhé za mostom cez rieku Hron v meste Sliač.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM