Správy

Dočkáme sa po rekonštrukcii obnovy civilných letov na Sliači? Zazneli aj tieto slová

Modernizácia vojenskej leteckej základne na Sliači, počas ktorej nebude možné z letiska uskutočňovať žiadne lety, je predbežne naplánovaná na obdobie najbližších troch rokov. Čo bude potom?

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa po rekonštrukcii obnovy civilných letov na Sliači? Zazneli aj tieto slová
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR deklaruje, že vyplatí záväzky voči všetkým zamestnancom zrušenej letiskovej spoločnosti Letisko Sliač. Informoval o tom hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf.

Zrušili desiatky pozícií

Stredoslovenské letisko skončí s civilnou prevádzkou k 31. decembru, dôvodom je pripravovaná rekonštrukcia vojenského letiska. Vyplýva z toho zrušenie 26 pracovných pozícií. Prácu si zatiaľ udržali dvanásti ľudia. Tí budú vykonávať nevyhnutné úkony, ktoré smerujú k zrušeniu spoločnosti.

„V závislosti od dohodnutej výpovednej lehoty budú výpovede zamestnancom doručené tak, aby sa ukončili k dátumu 1. máj 2021,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Roland Schaller.

Neistá budúcnosť

„Analyzovali sme, čo bude najvhodnejším riešením z pohľadu efektivity. Samozrejme, že prepustenie zamestnancov vnímam citlivo, no ministerstvo, ako jediný akcionár, nemá zdroje na to, aby v nasledujúcich rokoch počas rekonštrukcie udržiavalo spoločnosť, ktorá nebude schopná prevádzky, a teda ani zisková,“ poznamenal minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Modernizácia vojenskej leteckej základne na Sliači, počas ktorej nebude možné z letiska uskutočňovať žiadne lety, je predbežne naplánovaná na obdobie najbližších troch rokov.

Podľa Rudolfa o obnovení civilných letov po ukončení rekonštrukcie ešte nebolo rozhodnuté.

„Rezort dopravy aj Ministerstvo obrany SR vyjadrili svoj záujem na opätovnom prevádzkovaní civilnej leteckej dopravy na tomto vojenskom letisku hneď, ako to bude možné. Posudzovať to bude zriadená medzirezortná pracovná skupina,“ ukončil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Letisko Sliač
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM