Michal Majer Hokej

Dojatý Šimonovič: Splnil som si posledný hokejový sen

Vydreli to cez bolesť, krv a slzy! Štvrťfinálová bitka medzi Banskou Bystricou a Zvolenom nakoniec skončila víťazne pre baranov, hoci súper ich mal niekoľkokrát tak povediac na lopate. Nečudo, že sa z postupu tešili ako pri zisku titulu.

Hlbokú poklonu a uznanie si zaslúžia obaja stredoslovenskí rivali za to, čo ukázali na ľade počas nemilosrdného súboja o každý centimeter ľadu. Posledné zvyšky síl zo seba vydali v rozhodujúcom siedmom zápase pod Urpínom. Na prvý zásah Banskobystričanov ešte hostia dokázali odpovedať, na druhý však nie, hoci všetko ešte mohlo byť poriadne zamotané. V čase 56:50 totiž zmaril Balážovu stopercentnú šancu neuveriteľným zákrokom brankár Miroslav Šimonovič. „Obrovské srdce sme do toho dali my aj Zvolenčania, ale v konečnom dôsledku sme dnes možno boli o ten jeden gól lepší. Pri šanci súpera sa mi podarilo načas presunúť k žrdke a našťastie ma to trafilo. Okrem tejto situácie nás Zvolen v poslednej tretine prakticky neohrozil. Chvalabohu, že sme to udržali,“ vydýchol si brankár, ktorý na začiatku play off bojoval s bolesťami medzirebrového svalu. Niekoľkokrát musel zaťať zuby, ale vydržal a odmena bola poriadne sladká. „Na staré kolená si užijem ešte trocha radosti z hokeja, som veľmi šťastný. Bola to nádherná séria, aj keď som to možno neprežíval tak intenzívne, ako rodení Banskobystriča­nia,“ priznal Šimonovič. Ten sa v semifinále postaví proti tímu, z ktorého pred minulou sezónou prišiel spolu s Richardom Šechným posilniť družinu HC 05. „Na Poprad sa naozaj strašne teším. Mám tam veľa kamarátov, ale aj neprajníkov. Dá sa povedať, že je to pre mňa splnenie posledného hokejového sna,“ netajil skúsený gólman.

Čo by sa stalo, ak by červenobieli nepostúpili do semifinále? Po zbabranom závere minulej sezóny na to nikto v klube nechcel ani pomyslieť. Aj samotní hráči priznali, že tlak bol obrovský. //„Po poslednom play off to bolo dvojnásobne ťažké, už od polovice januára sme stále počúvali, že musíme postúpiť. Ten strašiak tu stále bol. Zväzovalo nám to ruky, ale o to krajšie pocity momentálne prežívame. Teraz si to užijeme a potom ideme na Poprad,“ //tešil sa útočník Michal Hudec.

Mimoriadne emotívny zápas prežíval aj obranca Branislav Kubka. Svoj prvý extraligový gól si totiž načasoval práve na rozhodujúci štvrťfinálový zápas! „Otvorili sme vďaka nemu skóre, čo nám určite psychicky pomohlo. Som šťastný, že sa mi podarilo skórovať práve dnes a prispieť k historickému úspechu klubu. Samozrejme skúsime prejsť až do finále, šanca tu určite je,“ nechce sa Kubka uspokojiť s čiastkovým úspechom.

Zvolenčanom neostáva nič iné, ako prehltnúť poriadne horkú pilulku. Niekoľkokrát mali Banskobystričanov na lopate, v troch zápasoch po sebe však nechali súpera vyrovnať v samotnom závere a dva z týchto duelov napokon prehrali v samostatných nájazdov. Tam sa lámal chlieb, čo bolo jasné aj brankárovi Lukášovi Škrečkovi. „Chceli sme sa po šiestom zápase pozviechať a dotiahnuť to do víťazného konca, ale nepodarilo sa to,“ //smútil Škrečko. Zvolenčania podali kvôli neuznanému samostatnému nájazdu Otčenáša v šiestom zápase protest, hráči sa však snažili uchovať si čistú hlavu. //„Krivdu necítime, v šatni sme to nerozoberali. Tieto veci riešilo vedenie, my sme sa museli sústrediť na svoju robotu. Rozhodcovia z toho urobili záver, aký urobili, aj tak sa to už nedá zmeniť. Neoplatí sa plakať nad rozliatym mliekom,“ snažil sa udržať emócie pod kontrolou Lukáš Škrečko.

Po niekedy rozpačitých výkonoch v základnej časti však Zvolenčania ukázali, že hokej hrať vedia a dokonale „pobláznili“ aj svojich dlho zaspatých fanúšikov. Tréner Jozef Škrak sa za svojich zverencov rozhodne hanbiť nemusí. „Ukázali sme nadšenie a srdce, chalani si zaslúžia maximálny obdiv. Som na nich hrdý,“ pochválil svojich bojovníkov.

Zdroj: hokejportal.sk

Dojatý Šimonovič: Splnil som si posledný hokejový sen
1
Galéria
Je dobojované! Do semifinále idú barani...
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM