Alžbeta Paulíková Rôzne

Doprajte si na Mikuláša relax, ktorý stojí za to: Nádherný zážitok, aký nám môžu iné mestá len závidieť

Vo Zvolene už čoskoro môžete zažiť niečo, čo nám v množstve iných miest môžu len ticho závidieť. Netradičný deň prinesie zážitok pre veľkých aj malých. A to počas mikulášskeho víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Doprajte si na Mikuláša relax, ktorý stojí za to: Nádherný zážitok, aký nám môžu iné mestá len závidieť
Zdroj: TASR

Už o pár dní môžete vo Zvolene prežiť krásne chvíle a to navyše s veľkou dávkou nostalgie. Počas mikulášskeho víkendu, v sobotu 5. decembra, sa chystá v našom meste veľmi pekná akcia, ktorá dobýja srdcia obyvateľov Zvolena, ale aj ľudí z okolia. Hlavnými hviezdami budú parné vlaky.

Jazda parným vlakom

Na tých sa budete mať možnosť previesť medzi zvolenskými vlakovými stanicami. Na Mikulášske parné vlaky po zvolenských spojkách všetkých pozýva Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen.

Klub si pripravil aj jednu výnimočnosť. Tento rok sa uskutoční rozlúčková jazda s parnou lokomotívou 422.0108 „malým býčkom“, pred strednou opravou kotla, do Dobrej Nivy. Tá vyštartuje zo Zvolena o 13:30 hod. a pôjde cez Podzámčok až do Dobrej Nivy a naspäť. Ostatné jazdy si môžete vychutnať viackrát do dňa a to medzi stanicami Zvolen osobná stanica – Zvolen mesto – Zvolen nákladná stanica – Zvolen osobná stanica.

Prekvapenie

Keďže všetko prebehne počas mikulášskeho víkendu, do vlakov nastúpia aj anjel, čert a rovnako aj samotný Mikuláš. Tento rok na Zvolenčanov, ale aj návštevníkov čaká zaujímavé prekvapenie. Všetci prítomní budú môcť sledovať hasičov z Valaskej v dobových uniformách z 20. rokov minulého storočia.

Môže vás zaujímať:

Zažite super nápad pretavený do praxe na vlastnej koži: Výmenný bazár bez platidiel vo Zvolene!

Čo sa to ide diať? Vo Zvolene sa môžete zabaviť na joge smiechu a to ešte nie je všetko!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM