Monika Vengrínová Hokej

Dráma až do konca: Poprad si so Zvolenom poradil až v samostatných nájazdoch

V Poprade sa proti sebe postavili tabuľkoví susedia. Domáci si v prípade víťazstva mohli so Zvolenom vymeniť pozíciu na štvrtej priečke. Napokon bod vybojovali Kamzíci a dostali sa na štvrtú priečku pred Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: Poprad si so Zvolenom poradil až v samostatných nájazdoch
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá strela patrila hosťom, ktorí ale už v 2. minúte faulovali. Vzápätí za Barošovou bránkou zlikvidoval Ťavoda domáceho Rapáča a faul mal aj pästnú dohru. Vo výmene názorov medzi Ťavodom a Štalsom mal navrch obranca hostí. Celkový súboj ale prehral, keď sa na ľade ocitol ako prvý. Domáci tak rozohrali presilovku 4 na 3 a tešili sa z úvodného gólu z hokejky Kuraliho. V ďalšom priebehu Zvolen dobre bránil a domácich do ničoho nepúšťal. Pred unikajúcim Juríkom v poslednej chvíli pádom zachránil Kostúr, ktorý sa vyznamenal i pri najväčšej šanci hostí pri zakončení Bortňáka z bezprostrednej blízkosti. V domácom drese sa dobre ukazoval štvrtý útok, ktorý sa síce dočkal v 18. minúte gólu z hokejky navrátilca Grígera, ten ale rozhodcovská trojica po krátkej porade pre postavenie mimo hru neuznala.

Hokej v plnej kráse sa v Poprade začal hrať až po prvej prestávke. Hneď z prvej akcie Zvolen vyrovnal, ktorý pre posunutú bránku po konzultácii s videorozhodcom neplatil. Hostia sa dočkali v 24. minúte. Za bránkou Popradu zabojoval Brabenec, v páde prihral na modrej čiare osamotenému Baginovi a ten poľahky vyrovnal – 1:1. „Kamzíkom“ mohol vedenie vrátiť lotyšský legionár Štals, jeho dorážka skončila iba na konštrukcii bránky.

Na začiatku tretieho dejstva vytiahol hosťujúci brankár zázračný zákrok proti dvojici Kroták – Takáč, na druhej strane čaroval Kostúr pred Lukášom Juríkom. S blížiacim sa záverom stretnutia sa obaja súperi snažili hrať jednoducho. V 56. minúte riešil situáciu 3 na 3 čerstvý slovenský reprezentant Paločko strelou na vyrážačku a oplatilo sa – 2:1. Už o minútu takmer vyrovnal Brabenec, Kostúr zasiahol betónom. Dve a pol minúty pred koncom riadnej hracej doby sa o vyrovnanie postarala druhá „pätnástka“ na ľade – Lukáš Jurík, keď zblízka doklepol puk do prázdnej bránky Popradu.

Zápas tak pokračoval predĺžením. Poprad dostal po vylúčení Podkonického výhodu presilovej hry. V nej možnosť rozhodnúť zápas spálil najprv Kasík a po ňom i Hvila. Krv v žilách domácich fanúšikov stuhla pri nájazde Podkonického z trestnej lavice, ktorú v poslednej chvíli zažehnala domáca obrana. V samostatných nájazdoch o zisku extra bodu pre Poprad rozhodol Matúš Paločko.

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: „Páčili sa mi výkony oboch brankárov, chytali dnes naozaj dobre, čo sa prejavilo i na výsledku. Hokej by som charakterizoval slovom "radostný“. Bol ovplyvnený reprezentačnou prestávkou. Videli sme množstvo chýb, z ktorých pramenili aj šance. Musíme popracovať na presilovkách, defenzíve a na hre v našej obrannej tretine."

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: „Zápas sme začali solídne, ale nechali sme sa vylúčiť a hneď sme inkasovali. Nezlomilo nás to, v druhej tretine sme zlepšili pohyb a vyrovnali. Aj keď sme tesne pred koncom dostali gól, opäť sme dokázali odpovedať. Paradoxne nás do hry dostal neuznaný gól, ktorý nás nakopol a získali sme aspoň bod na ľade silného súpera.“

HK Poprad – HKM Zvolen 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 4. Kurali (Kasík, Kroták), 56. Paločko (Dinda), roz. nájazd Paločko – 24. Bagin (Brabenec, Puliš), 59. Jurík (Sloboda, Pokovič).
Rozhodovali: D. Konc – Gajan, Smerek,
vylúčení: 4:7 navyše Štals 10 min za zhodenie rukavíc – Ťavoda 5+DKZ za napadnutie zozadu a 10 min za zhodenie rukavíc, Podkonický 10 min za nešportové správanie,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
1328 divákov

foto: Radoslav Géczi

Hokej Poprad-Zvolen 11.2.2015
34
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM