Stanislav Černák Hokej

Dramatické rozuzlenie pod Dubňom: Zvolenčania prehrali po predĺžení

Zvolenskí hokejisti odohrali v Žiline kvalitné stretnutie, ktoré bolo dramatické až do svojho konca. Žiaľ, body nám nepriniesol ani enti duel, žilinským vlkom sme podľahli po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické rozuzlenie pod Dubňom: Zvolenčania prehrali po predĺžení
Zdroj: TASR

V Žiline sa hral hokej pri solídnej atmosfére, o ktorú sa staral domáci kotol i niekoľko desiatok fanúšikov hostí. V úvode mali mierne navrch Nelibovi zverenci, ktorí si vypracovali viacero dobrých príležitostí. Najväčšiu mal Tibor Varga po tom, ako prešprintoval jedného z obrancov súpera, ale zakončil len do Šimka. V polovici dejstva išli domáci do vedenia, keď hosťujúci brankár neudržal Kloudov nastrelený puk a Tomas ho zblízka doklepol do siete. V 12. minúte vyrovnával Obšut, ktorý vystrelil na modrej a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Do šatní išli napokon spokojnejší Žilinčania. Varga potiahol puk popri pravom mantineli, poslal ho medzi kruhy Kallovi a ten z prvej prekonal Šimka.

Bojovný hokej

V prostrednej časti hry sa hral obojstranne bojovný hokej, ale takmer bez šancí. Viac vzruchu priniesla až početná výhoda domácich o dvoch hráčov. Tri sekundy pred jej skončením zamiešal puk medzi kruhmi Tomas a jeho strela skončila v sieti. Zvýšiť vedenie Žiliny mohol v 34. minúte Linet, lenže proti jeho dobre mierenému pokusu reflexívne zasiahol Šimko. Pravidlo nedáš-dostaneš potvrdil na opačnej strane Juraško, ktorý sa v presilovej hre oprel do puku na modrej čiare a Laco už nestihol zareagovať.

V tretej časti sa hralo vysoko takticky z oboch strán. Domáci sa sústredili prevažne na hru zo zabezpečenej obrany, ale po úniku Kloudu mohli vyhrávať vyšším rozdielom, lenže zakončenie domáceho centra zastavil Šimko. Hostia boli aktívnejší a za svoj výkon boli odmenení, keď v 53. minúte sa dostal k puku medzi kruhmi Ľubor Zuzin a proti jeho strele sa už Laco nestihol presunúť. V závere už ani jeden tím nechcel urobiť chybu a zápas tak dospel do predĺženia.

V predĺžení uspel Tomas

V ňom pokračoval podobný hokej z konca tretej tretiny, až v kým v 64. minúte opäť nezaúradoval Roman Tomas a po prihrávke Dlouhého nezavŕšil svoj hetrik. Bol to už jeho druhý trojgólový zápis v piatom stretnutí v žilinskom drese.

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 4:3 pp (2:1, 1:1, 0:1 – 1:0)

Góly: 10. Tomas, 18. Kalla , 29. Tomas, 64. Tomas – 12. Obšut , 36. Juraško, 53. Ľ. Zuzin. Vylúčení: 3:3 , presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc – Snášel, Tornay, 1537 divákov

Hlasy trénerov

Jan Neliba, tréner Žiliny: „Vedeli sme, že Zvolen bude hrať rýchly hokej. Predsa len, je to minuloročný majster. Jeho káder s malými zmenami zostal pokope a hráči nemohli zabudnúť hrať hokej. Cením si výkon môjho mužstva. Bojovali sme, škoda len nepremeneného nájazdu Kloudu za stavu 3:2. Zvolen potom šťastne vyrovnal, ale my sme zasa so šťastím rozhodli. Chcel by som tiež poďakovať divákom oboch táborov, ktorí vytvorili hokejové prostredie. Takáto atmosféra hráčov vyhecuje a odohrajú kvalitné zápasy.“

Július Šupler, tréner Zvolena: „V každom prípade sme videli kvalitný a zaujímavý zápas s dramatickým rozuzlením. Za stavu 3:1 sa moji chlapci vzchopili a zabojovali. Dve tretiny hrali dobre, škoda, že realizácia príležitostí nebola efektívna. V predĺžení jedna chybička rozhodla o výsledku. Mrzí nás to, pretože my víťazstvá potrebujeme. To je recept, ako vrátiť tímu zdravé sebavedomie.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM