Stanislav Černák Rôzne

Drevený most pri Hrone je v dezolátnom stave! Kedy ho chcú opraviť?

Množstvo ľudí na sídlisku Západ využíva na prechádzky drevený most pri Hrone, ktorý vedie ponad kováčovský potok. Ten je však v dezolátnom stave. Plánuje s tým správca mostu, ktorým je mesto Zvolen, niečo spraviť?

Ilustračný obrázok k článku Drevený most pri Hrone je v dezolátnom stave! Kedy ho chcú opraviť?
Zdroj: Dnes24.sk

Drevený most pri Hrone vedie ponad kováčovský potok a využíva ho naozaj množstvo ľudí, či už na prechádzky alebo na dennodennú cestu do práce. Most využívajú nielen chodci, ale aj mamičky s kočíkmi a cyklisti.

Mostu by sa nutne zišla rekonštrukcia, pretože je v dezolátnom stave. Drevo pochopiteľne, že pracuje a tým sa mení aj povrch mosta. Jedna doska pretŕča cez druhú. Problém prejsť bez potknutia tam majú chodci, nie to ešte cyklisti, mamičky s kočíkmi alebo korčuliari. Navyše nedávno tam už vypadla jedna doska.

Nespokojní Západniari

„Chodím po tom moste takmer dennodenne, niekedy aj niekoľkokrát. Most je v katastrofálnom stave. Chodia po ňom mamičky s kočíkmi, korčuliari, cyklisti a veľa malých detí. Každú chvíľu čakám, že si tam niekto niečo zlomí. Most bol opravovaný približne pred piatimi rokmi, odvtedy s ním nikto nič nerobil. Mesto by to malo okamžite riešiť,“ ochotne sa podelil s nami o svoj názor 36 – ročný Západniar Jozef.

„Most je naozaj v katastrofálnom stave. Chodievam tadiaľ večer z práce domov a nie vždy tam svieti lampa, tak sa dosť často potkýnam. Bolo by dobré, keby sa s tým už niečo spravilo,“ doplnila ďalšia Západniarka Lívia.

Prvoradá bezpečnosť

Most patrí pod správu mesta, ktoré sa o tomto dozvedelo iba včera, keď im mestskí policajti nahlásili, že na moste vypadla doska. „Najskôr musíme urobiť obhliadku mosta. Po obhliadke zistíme, či most potrebuje rozsiahlejšiu údržbu,“ povedala pre Zvolen 24 vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a výstavby mesta Zvolen Anna Bešinová.

V prvom rade však ide o bezpečnosť občanov. „Áno, bezpečnosť na moste zariadime, ale ak bude treba rozsiahlejšie opravy, tak sa im budeme venovať až v druhom polroku tohto roka. Momentálne máme ešte stále veľa práce s výtlkmi,“ dodala Bešinová.

Foto: Jozef Kvetan

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM