Stanislav Černák Šport

Druhá najpočetnejšia výprava na majstrovstvách Slovenska: Calypso Zvolen získalo až 44 medailí

Na majstrovstvách Slovenska v plutvovom plávaní, ktoré sa uskutočnili v metropole východného Slovenska sa samozrejme zúčastnili okrem plavcov Carety Zvolen, aj plavci z druhého zvolenského klubu Calypso.

Ilustračný obrázok k článku Druhá najpočetnejšia výprava na majstrovstvách Slovenska: Calypso Zvolen získalo až 44 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Klub športového potápania Calypso bol s počtom 39 plavcov druhou najpočetnejšou výpravou na slovenskom šampionáte. Dva dni zápolenia preverili psychické aj fyzické sily všetkých zúčastnených a nastavili zrkadlo výkonnosti zvolenských plavcov. „Našim plavcom sa výborne darilo a domov si priniesli 44 medailí z individuánych disciplín, 8 ocenení ako majstrov, či vicemajstrov SR a 11 umiestnení štafiet,“ povedala Michaela Sekerešová z klubu Calypso Zvolen.

Najlepší tí najskúsenejší

Z chlapcov sa najviac darilo skúseným plavcom. V kategórii A Petrovi Žlnkovi (3 zlatá, 1 striebro, 1 bronz) , ktorý dva krát bol ohodnotený ako druhý vicemajster SR a raz ako prvý vicemajster SR. V kategórii B to boli Vajda Marek (2 zlatá, 2 striebrá, 1 bronz), Kuzma Róbert (3 striebrá, 1 bronz), Žigmund Peter (1 zlato, 2 krát bronz) a Gonda Adam (1 zlato). „Pritom Petrovi Žigmundovi sa podarilo stať aj vicemajstrom SR a Marek Vajda je dvojnásobným vicemajstrom republiky,“ prezradila Sekerešová. V kategórii C boli úspešní Patrik Sarvaš (4 zlatá) a Viliam Fejt (5 bronzov).

Úspešní aj mladší

Z mladších chlapcov žal úspechy najmä Jožko Pribilina v kategórii D, ktorý domov priniesol 3 zlaté kovy a 1 bronzový. V tej istej kategórii priniesol domov jedno striebro Marek Výboh. „Obaja chlapci tak išli príkladom svojim mladším spoluplavcom, ktorí sa však tiež nenechali zahanbiť. Z najmladšej kategórie Alex Stratil priniesol bronz a striebro, Maťo Michalec pridal ešte jedno striebro. Alex bol zároveň aj druhým vicemajstrom,“ priblížila členka klubu Calypso Zvolen.

Majsterka Slovenska aj úspešné plavkyne

Darilo sa aj dievčatám. „Našou jedinou majsterkou Slovenska sa v disciplíne 25 RP stala Natália Almášiová, ktorá okrem zlata v tejto disciplíne vybojovala aj bronz v disciplíne 50 PP,“ radovala sa Michaela Sekerešová. Striebro domov doniesla Barborka Martinská, bronzové boli Mirka Šimiaková (1 bronz), Katka Oklepková (1 bronz), Esterka Hrbáľová (2 krát bronz) a Alena Szekanová (3 krát bronz).

Sila sa prejavila najmä v spolupráci

Calypsáci opäť prejavili svoju silu najmä v pretekoch štafiet. Najúspešnejšou bola štvorica Gonda, Sarvaš, Kostúr a Kuzma, ktorej sa podarilo získať 2 zlaté umiestnenia. Jedno zlaté a jedno strieborné miesto si vybojovali aj chlapci Stratil, Ďurík, Janešík a Michalec. Raz strieborní a raz bronzoví boli Žlnka, Sarvaš, Žigmund a Vajda. Jedno strieborné miesto sa ušlo aj štvorici Výboh, Balkovský, Bazala a Fejt.

Dievčatá bojovali rovnako úspešné. Jedno zlaté a jedno strieborné umiestnenie získala štvorica Oklepková, Sekerešová, Hrbáľová a Almášiová. Ďalšie zlato vybojovala aj štafeta v zložení Šimiaková, Oravcová, Szekanová a Luptáková a aj štafeta Martinská, Oravcová, Szekanová a Luptáková. Strieborné boli Láskavá, Martinská, Sarvašová a Odorová. Bronz sa podarilo vybojovať štafete v zložení Výbohová, Oklepková, Bieliková a Kamenská a taktiež aj ďalšej štafete, ktorú tvorili Láskavá, Sarvašová, Odorová a Šimiaková.

„Našim plavcom k týmto výborným výsledkom gratulujeme. Zároveň chceme poďakovať za obetavú a nezištnú prácu aj ich trénerom a rodičom, ktorí ich rovnako podporujú,“ dodala na záver Sekerešová.

Foto: archív klubu

Zo slovenského šampionátu Calypsáci priviezli 44 medailí
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM