Iveta Hrabovská Hokej

Súboj prvého s posledným: Valec Zvolena nestopla ani Žilina

Hokejisti Žiliny opäť okúsili trpkosť prehry. S HKm Zvolen prehrali 3:5, pričom dva góly strelil do žilinskej brány aj útočník Michal Chovan.

Ilustračný obrázok k článku Súboj prvého s posledným: Valec Zvolena nestopla ani Žilina

MsHK DOXXbet Žilina – HKm Zvolen 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

34 trestných minút

V stretnutí prvého s posledným začali lepšie domáci. Najskôr Kokavec a Krajči ohrozili Šimka, ale zvolenský brankár bol pozorný. Podobne v 6. min strelecké pokusy Síkelu a Čankyho zlikvidoval Marek Laco.

V 8. min sa sám pred brankárom Žiliny ocitol Michal Chovan a otvoril skóre duelu. Domáci odpovedali o dve minúty, keď sa po závare pred bránkou presadil skúsený Lažo, ktorý pohodlne zasunul puk do odkrytej bránky Zvolena.

Druhá desaťminútovka bola o vylúčeniach, početnú prevahu však ani jedno z mužstiev nevyužilo. Nervózny bol najmä záver prvej tretiny, keď hlavný rozhodca Orolín udelil 34 trestných minút.

Keď tretine kraľuje Škvaridlo

Žilinčania mali dobrý vstup do druhého dejstva, keď unikol Škoda a Žilina viedla o gól. Stav stretnutia sa mohol meniť po strelách domáceho Sýkoru a Važana či hosťujúceho Výborného, ale obidvaja gólmani boli pozorní.

V polovici riadneho hracieho času mali „vlci“ 48-sekundovú početnú prevahu o dvoch hráčov, ale tú nevyužili. V 31. min po pravej strane unikol Škvaridlo a bolo vyrovnané.

Žilina prevzala iniciatívu, ale strelecky nebola efektívna. Keď sa už zdalo, že druhé dejstvo skončí nerozhodne, Škvaridlo prekonal po druhýkrát Laca.

Nervozita a odvolaný brankár

Posledná tretina bola obojstranne nervózna. V 46. min dostal domáci Troliga 4-minútový trest, ale počas oslabenia unikol Važan, ktorý vyrovnal na 3:3. Hra bola rozkúskovaná pre početné vylúčenia na oboch stranách. Žilina pridala, boli to však hostia, ktorí zásluhou Chovana v 57. min opäť išli do vedenia, keď sa tento útočník najlepšie zorientoval pred žilinskou bránkou.

V poslednej minúte domáci tréner Ladislav Spišiak odvolal brankára a Chovan, ktorý bol na trestnej lavici nakoručuľoval na ľad a rútiac sa sám na prázdnu bránku ešte prihral Lukášovi Juríkovi, a ten spečatil druhé víťazstvo Zvolena v tejto sezóne.

Zostavy

Žilina: M. Laco – Rúfus, Harant, Brcko, D. Devečka, Dlouhý, Sekáč, Niník – M. Kokavec, Troliga, T. Varga – R. Krajči, V. Škoda, Lažo – Važan, Valášek, Drevenák – T. Sýkora, Horanský, Hájnik Zvolen: Šimko – Juraško, P. Hraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný – P. Zuzin, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan – Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga – Čanky, Huňady, Síkela

Hlasy

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): „Keď si niekto v pondelok pozrie štatistiku trestných minút, bude vedieť, čo sa tu dialo. Inak si myslím, že išlo o štandardný zápas. Keby sme za stavu 2:1 strelili tretí gól, možno by to bolo iné stretnutie. Diváci videli obojstranne dobrý hokej, hráči sa prezentovali dobrými výkonmi. Ak takto budeme hrať, budeme aj bodovať. Chýba nám len povestný kúsok šťastia.“

Peter Mikula (tréner Zvolena): „Bol to ťažký a nervózny zápas so zbytočne veľa vylúčeniami. Na môj vkus ich bolo veľa, najmä tých na 10 minút, čo bolo nevýhodné pre náš tím. Chýbala nám súhra a ľahkosť. Chlapci mali srdce na správnom mieste.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM