Tomas Gemza Rôzne

Dubové je ďalšou obcou v okrese, kde chcú pritiahnuť ľudí

Súbor 49 rodinných domov by mal vzniknúť v obci Dubové v okrese Zvolen. Iniciátorom projektu je združenie Tri kamene, spravujúce v obci poľnohospodárske družstvo.

„Na výstavbu inžinierskych sietí je už vydané územné rozhodnutie a investor momentálne čaká na stavebné povolenie,“ povedala TASR starostka Anna Janovicová, ktorá iniciatívu víta, pretože nové rodinné domy môžu zvýšiť súčasný počet 255 obyvateľov až o polovicu.
O výstavbu domov v obci, ktoré je od okresného mesta vzdialená 15 kilometrov, je stály záujem. Ľudia sa tam začali sťahovať pred niekoľkými rokmi. Viacero rodín si opravilo rodičovské domy a niekoľkí si postavili aj nové obydlia na kraji dediny.
Ďalšou investíciou, ktorú chce starostka zrealizovať je obnova kultúrneho domu. Obec už podala žiadosť na Ministerstvo financií SR na príspevok vo výške 15.000 eur. Z peňazí chce zrekonštruovať najmä strechu kultúrneho domu a postaviť sociálne zariadenia, ktoré v objekte chýbajú.
Zaujímavosťou obce je, že si dodnes zachovala materskú školu. Tá v Dubovom vznikla v roku 1982, krátko po zrušení základnej školy. Deti do nej dokonca chodia aj z neďalekej Ostrej Lúky a Bacúrova.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM