HokejPortal.sk HokejPortal.sk Hokej

Dukla Trenčín porazila Zvolen až po nájazdoch

Hosťujúci Škoda síce už v 3. min nastrelil žŕdku, v prvej tretine bol však zápas vyrovnaný.

Obe mužstvá nešetrili pohybom, takže diváci videli snaživý a dynamický hokej. Niekoľko dobrých šancí sa však neujalo, preto sa na úvodný gól muselo čakať až do polovice stretnutia.

V 32. min sa počas presilovky dostal k odrazenému puku domáci Melichárek a zblízka prekonal brankára – 1:0. Útočná aktivita na oboch stranách neutíchala ani v prostrednej časti, ale brankári boli na svojich miestach a pri zákrokoch nechybovali.

V tretej tretine hostia zvýšili snahu o skórovanie, najskôr neuspel Juraško v obrovskej šanci pred odkrytou bránkou, ale v 48. min pri hre v oslabení ušiel Haščák, a hoci tiesnený, tečovanou strelou vyrovnal. Nervozita na domácich hokejkách narástla a iniciatívu na niekoľko minút prevzal Zvolen. Trenčania však odolali, pričom v závere mohli oba celky strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Nasledovalo predĺženie, v ktorom domáci nevyužili dve presilové hry, takže sa muselo rozhodnúť až v nájazdoch. V nich uspeli len domáci Pardavý a Melichárek, takže dva body ostali pod Hradom Matúša Čáka.

Dušan Gregor (tréner Trenčín): „V prvých dvoch tretinách sme podali celkom dobrý výkon, chýbal nám však o niečo lepší pohyb, pretože súper nás prevýšil najmä lepším korčuľovaním. Celkovo to bol vyrovnaný zápas, doplatili sme však na chyby, ktoré by sa nám nemali stávať. Týka sa to inkasovaného gólu pri našej vlastnej presilovke ako aj nevyužitých dvoch presiloviek v predĺžení. Deľba bodov po riadnom hracom čase je spravodlivá, nám sa so šťastím podarilo uhrať ešte jeden bod navyše.“ Ernest Bokroš (tréner Zvolen): „Na úvod súťaže to bol kvalitou celkom slušný zápas, na ktorý sa obe mužstvá dobre pripravili. Preto v ňom aj padlo menej gólov. S naším výkonom môžem byť spokojný, pretože hra mala myšlienku a hráči sa dobre pohybovali. Nedarilo sa nám však v zakončení. Nevyužili sme veľa šancí, ktoré sme si dokázali vypracovať. Súper bránil veľmi dobre a v závere mal trochu viac šťastia.“

zdroj: hokejportal.sk

Dukla Trenčín porazila Zvolen až po nájazdoch
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM