Jozef Sliacky Krimi

Dvadsať rokov pre násilníka

Senát Krajského súdu potvrdil dvadsať rokov odňatia slobody za sexuálne zneužitie osemročnej školáčky pre Zvolenčana Pavla Berkyho.

Okresný i Krajský súd postupovali podľa zásady trikrát a dosť, pretože Berky bol doteraz osemkrát súdne trestaný. Z toho dva razy ho odsúdili za znásilnenie a raz za pokus znásilnenia. V jednom prípade najprv ženu udrel kolíkom, olúpil a potom znásilnil. Medzi znásilnenými bolo i sedemročné dievčatko. Maloletú školáčku Berky sexuálne zneužil v júli minulého roka. Susedovu dcéru so súhlasom matky zobral so sebou s tým, že idú kúpiť darček pre jej tetu. Domov sa však nevrátil a s dievčatkom šiel do lesného porastu pod Pustým hradom vo Zvolene. Nútil ju piť víno a aj sám sa posilnil. Dievčatko alkohol odmietlo a bránilo sa i potom, keď jej stiahol nohavičky, bozkával jej brucho a ústa. Pokúšal sa i o pohlavný styk, ale sa mu to nepodarilo zásluhou aktívneho odporu dievčaťa.

Berky tvrdil, že sa nič nestalo. Dievča občas vodil do školy a mal ju dva razy zachrániť, aby nepodbehla pod autobus. V inkriminovaný deň šli údajne do lesa na huby a opekať si. On spadol, zranil sa a dievča pri ňom iba sedelo, kým ich nenašli policajti. Podľa neho dievča proti nemu nahovorila matka. Školáčka však podľa psychologičky nemala tendencie klamať a podrobne popísala, čo s ňou „ujo Paľo“ robil. Dokonca sa jej mal vyhrážať zabitím, ak niečo povie. Utrpela pri tom krvné podliatiny a odreniny na stehnách a nohách. Proti Berkymu svedčili aj ďalšie dôkazy.

Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné. Predseda senátu nariadil aj výkon trestu.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM