Jakub Forgács Rôzne

Emotívne okamihy na bystrickom námestí: Ľudí spojila živá svetelná reťaz, nechýbali ani mexické vlny VIDEO

To sa pod Urpínom len tak nevidí. Večerné banskobystrické námestie zaplnili ľudia s baterkami, sviečkami, lampášikmi či zapnutými mobilmi. Spoločne vytvorili svietiacu živú reťaz. Pozrite si FOTO a VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku Emotívne okamihy na bystrickom námestí: Ľudí spojila živá svetelná reťaz, nechýbali ani mexické vlny VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pochytali sa za ruky do živej reťaze, aby ukázali súdržnosť. Hoci Iniciatíva slovenských učiteľov od pondelka prerušuje štrajk, do ktorého nespokojní učitelia vstúpili v pondelok 25. januára, Iniciatíva banskobystrických učiteľov a Iniciatíva banskobystrických rodičov spoločne pripravili vo štvrtok večer akciu Učitelia – svetlá mesta, ktorá spojila ľudí.

Krátko po 18:00 boli ľudia na banskobystrickom Námestí SNP svedkami zaujímavých chvíľ. Učitelia, rodičia, študenti, ale aj ľudia z radov verejnosti, ktorí podporujú myšlienku učiteľov, urobiť zmeny v školstve, sa pochytali za ruky a spoločne vytvorili živú reťaz. Stáli v nej stovky ľudí a tiahla sa takmer celým obvodom námestia od Mariánskeho stĺpu až po obelisk.

Nešlo pritom o obyčajnú živú reťaz. Ľudia si priniesli sviečky, baterky, čelovky, lampáše, svietiace náramky aj mobilné telefóny. Večer sa tak centrum mesta krásne rozžiarilo množstvom malých svetielok. Pochytaní za ruky si prítomní zaspievali známu študentskú hymnu Gaudeamus igitur, robili však aj mexickú vlnu a pokračovali hadíkom po námestí. Popri tom skandovali aj heslá ako „V jednote je sila!“.

Nakoniec urobili dlhý rad od horného konca námestia až po Dolnú ulicu. Pred ním prešli a prítomným poďakovali aj, v dave ľudí neprehliadnuteľní, malí školáci zo Základnej školy Slobodného slovenského vysielača. Tí totiž vo štvrtok večer tiež prišli podporiť svojich učiteľov.

Ako to vyzeralo v Banskej Bystrici po vytvorení živej svetelnej reťaze si môžete pozrieť v našej foto a videogalérii.

Čítajte tiež:

FOTO a VIDEO: Takéto obrázky sa naskytli pred gymnáziom v Bystrici. Živá reťaz učiteľov so žiakmi!

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Živá svetelná reťaz na bystrickom námestí v OBRAZOCH
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Živá svetelná reťaz na bystrickom námestí v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM