Kultúra

Ešte neviete, kam cez víkend vyraziť? Tipy ako ušité pre Zvolenčanov

Ktoré akcie by ste si podľa nás nemali nechať ujsť v našom meste a okolí počas tohto víkendu? Tu sú naše tipy!

Ilustračný obrázok k článku Ešte neviete, kam cez víkend vyraziť? Tipy ako ušité pre Zvolenčanov
18
Galéria
Foto: Stanislav Černák

MECHÚRIK A KOŠČÚRIK

14.09. o 18:00, Park J.D. Matejovie, Zvolen

V parku J.D. Matejovie sa aj vaše ratolesti môžu na chvíľu stať ozajstnými hercami. V interaktívnom divadielku Mechúrik a Koščúrik si najmenší prídu na svoje.

JACKOVE 1. NARODENINY

14.09., Meštiansky dom, Zvolen

Nemusíte mať tortu, aby ste oslávili Jackove narodeniny. Oslávencom je totiž náš krásny novo-zrekonštruovaný Meštiansky dom, ktorý oslavuje prvý rok od oficiálneho otvorenia. Na oslave prebehne prezentácia partnerov podujatia. Najmenších čaká odpoludnie plné zábavy. Nebudú chýbať napríklad tvorivé dielne, športové aktivity, maľovanie na tvár a hlavne cirkus Saule.

DEDIČSTVO KAROLA VEĽKÉHO

14.09. – 9.12., SNG Zvolenský zámok

Výstava exponátov v galérii Zvolenského zámku bude od tohto piatku naozaj výnimočná. V čase od 14. septembra až do 9. decembra máte aj aj vy jedinečnú možnosť oceniť výnimočnú krásu a historickú hodnotu Svätoštefanskej koruny. Na Zvolenskom zámku znovu ožijú časy minulé, kedy mestám panovali mocní králi.

DEŇ S ÚTULKÁČOM

15.09 o 10:00., Lunterov ranč, Kráľová

Milovníci štvornohých chlpáčov sa majú na čo tešiť. Už najbližšiu sobotu sa bude konať Deň s útulkáčom. Okrem svojich zverencov, ktorých budú prezentovať útulky z rôznych kútov Slovenska, sa návštevníci môžu tešiť aj na súťaže a program.

FINE ŠK BUKOVINKA ZVOLEN VS. MEDOKÝŠ MARTIN

15.09. o 11:00, Hokejbalové ihrisko 7. ZŠ, Zvolen

Nielen domáci zo sídliska, ale všetci fanúšikovia hokejového športu či hokejbalu môžu prísť podporiť svojich hráčov na ihrisko 7. ZŠ a rozbehnúť naplno víkend pri akčnom hokejbalovom zápase.

MEMORIÁL BOHUSLAVA KRAUSA

15.09. o 11:00, Športová hala 9. ZŠ,

V športovej hale 9. ZŠ sa bude hrať volejbal. Memoriál Bohuslava Krausa prináša očakávaný turnaj, kedy si prídu na svoje všetci priaznivci volejbalu.

TÚRA NA VRCHOLY RADHOŠŤSKEJ HORNATINY

15. – 16.09. o 5:02. železničnná stanica

Klub železničných cestovateľov pozýva všetkých odvážlivcov na dvojdňovú túru po hrebeni Radhošťskej hornatiny. Dobrodružný výlet vlakom zo Zvolena až na Moravu bude mať svoj cieľ v kostol sv. Cyrila a Metoda na vrchole Radhošť .

OLYMPIÁDA VO VARENÍ BRYNDZOVÝCH PIROHOV 2018

16.09. o 9:00, Nám. SNP Zvolen

Nedeľa sa bude niesť v znamení tradičnej Slovenskej zábavy. Klasický rezeň vymeňte za tradičné slovenské pirohy. Doprajte si poriadnu nedeľnú porciu a zapojte sa aj vy do rodinnej súťaže vo varení bryndzových pirohov. Olympiáda je spojená s biatlonom nielen pre hendikepovaných, ktorým bude po športovom výkone chutiť o to viac.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jeseň vo Zvolene
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM