Stanislav Černák Hokej

FANTASTICKÉ! Naši chlapci pokorili Piešťany, hráme o titul!

Zvolenčania sú vo finále! V rozhodujúcom zápase nastrieľali Piešťanom až päť gólov! V boji o majstrovský titul sa hráči HKM stretnú s Košicami.

Ilustračný obrázok k článku FANTASTICKÉ! Naši chlapci pokorili Piešťany, hráme o titul!
Zdroj: TASR

Korunu úvodnej tretine nasadil osem sekúnd pred jej skončením Podkonický. Pri vylúčení hosťujúceho Brňáka ho vysunula nahrávka brankára Šimka, Podkonický si puk dotiahol do tretiny a z uhla prekvapil Tomeka v bránke. Až dovtedy sa domáci strelecky dosť trápili a vypracovali si len jedinú vážnejšiu príležitosť, v 6. min po nahrávke Čierneho nepresne mieril úplne voľný Podkonický.

Okrem dvoch streleckých pokusov Škvaridla sa Zvolenčania už k vážnejšiemu zakončeniu nepretlačili, no aj hostia mali v kombinácii značné problémy. Ruky a nohy zväzovala nervozita a obrovská zodpovednosť. V 10. min ohrozil Šimka pred bránkou Chylo, v 17-tej sa snažil doraziť puk H. Ručkay, inak sa Piešťanci viac bránili ako útočili, keď vychádzali z osvedčenej taktiky, ktorá im v predchádzajúcich zápasoch prinášala úspech.

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, no skóre s ďalšími dvoma gólmi Zvolenčanov narástlo. Hráči Piešťan opäť doplatili na oslabenia, v 31. min zabudli na Hraška, ktorý ideálnu streleckú pozíciu zužitkoval na zveľadenie náskoku. Hosťom nedopriali ani tri presilovky, vyzneli biedne, a keďže im nezabral strelecky H. Ručkay, márne sa v 22. i 28. min pokúšajúci pokoriť Šimka, oprávnene im svietila nula na konte strelených gólov. Zvolenčania presvedčilo kráčali k postupu do finále, v 38. min Brabenec zblízka využil ďalšiu presilovku a keďže Havranom nepomohla skorigovať stratu ďalšia hra v početnej prevahe, so šancou Filipa, do tretej tretiny si preniesli trojgólovú odmenu.

Zázračný obrat sa nekonal, žiaden rýchly gól Piešťancov do zápasu nevrátil a diváci si mohli užívať postupovú radosť celých dvadsať minút bez obáv. Dokonca v 47. min si pýtala ďalší gól strela L. Juríka, síce nedal, no o pár sekúnd neskôr v 47. min po najkrajšej akcii zápasu s biliardovou výmenou puku s Chovanom a Škvaridlom už nezaváhal a v podstate spečatil postup, ktorý prikrášlila záverečná pečať M. Juríka v presilovke 18 sekúnd pred koncom.

HKM Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) Góly: 20. Podkonický (Šimko), 31. Hraško (Michal Chovan, Škvaridlo), 37. Brabenec (Podkonický, Čierny), 47. L. Jurík (Michal Chovan, Škvaridlo), 60. M. Jurík (Hertl, Kalla). Rozhodcovia J. Konc, Jonák – P. Šefčík, Valach, vylúčení 7:8, presilovky 4:0, v oslabení 0:0, od 21. navyše 21. Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga – 26. navyše Šišovský, Toman, Haring, 5065 divákov. Konečný stav série 4:3.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM