Stanislav Černák Hokej

Fantastické! V dramatickom súboji sme zdolali Košice na vlastnom ľade aj druhýkrát!

V zaujímavom zápase s dramatickým koncom zvíťazili zvolenskí hokejisti! Vo finálovej sérii tak vedú po dvoch domácich zápasoch už 2:0!

Ilustračný obrázok k článku Fantastické! V dramatickom súboji sme zdolali Košice na vlastnom ľade aj druhýkrát!
Zdroj: TASR

Bezgólových 40 minút

Do úvodnej tretiny lepšie vstúpili hráči Košíc, ktorý boli oproti včerajšku oveľa aktívnejší. Aktívny bol najmä Spilar, ktorý mal v 10. minúte až dve príležitosti, no domáci gólman Marek Šimko bol namieste. Azda najväčšie šance mali z domácich hráčov Tomáš Škvaridlo a Peter Hraško. V prvej tretine však boli hostia lepším tímom.

V druhej tretine sa hra viac vyrovnala, dopredu sa tlačili aj domáci hráči. Najväčšiu šancu mal v 33. minúte Kamil Brabenec, ktorý sa pred Hylákom ocitol úplne sám, ale úspešnejší bol v tomto mikrosúboji brankár hostí. Azda najväčšiu príležitosť z hostí mal v 38. Minúte prvý útok hostí. Puk sa po osi Pašek, Jenčík dostal až k Haščákovi, ktorého vychytal Šimko. Aj po strednej časti hry odchádzali hráči oboch tímov do kabín za nerozhodného stavu 0:0.

Dramatický záver

Pomer striel po dvoch tretinách bol taktiež vyrovnaný. Hrdinom duelu sa napokon stal Jaroslav Kalla. V 47. minúte prekonal na dvakrát ležiaceho Hyláka a otvoril tak skóre. Neskôr zaváral Košičanom práve český legionár vo farbách Zvolena opäť, avšak tento krát bez gólového efektu. Hostia museli potom vrhnúť všetky sily do útoku. Nie vždy sa im podarilo usadiť sa v pásme Bryndziarov a už keď sa tak stalo, tak ich pokusy zlikvidoval výborný Šimko. V 58. minúte putoval na trestnú lavicu Hertl a hostia tak mali veľkú šancu vyrovnať v presilovke.

To však nebolo všetko! O pár sekúnd neskôr sa nechal zbytočne vylúčiť Peter Hraško, pretože zo striedačky hodil na ľad spoluhráčovi Brabencovi svoju hokejku, to neuniklo rozhodcom, ktorý mu udelili trest 2 plus 10 minút. Košičania tak hrali presilovku 5 proti 3. Paradoxne vtedy skórovali Zvolenčania.V 59­. minúte ušiel Košičanom Kamil Brabenec, ktorý svoj nájazd na Hyláka zakončil gólom – 2:0. Záver bol skutočne dramatický. Východniari ešte znížili 32 sekúnd pred koncom vďaka Haščákovi, ale to už bol na ihrisku Hertl a po tomto góle hrali domáci už s plným počtom hráčom. Viac času Košičanom na vyrovnanie už nezostalo a z druhého domáceho víťazstva sa tešili zvolenskí hokejisti.

Finálová séria sa sťahuje do Košíc, kde je na programe tretí a štvrtý zápas (štvrtok 11.apríla a piatok 12. apríla) od 18. hodiny.

HKM Zvolen – HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) Góly: 47. Kalla (L. Zuzin, M. Jurík), 59. Brabenec (Čierny) – 60. Haščák. Rozhodcovia Baluška, D. Konc – O. Šefčík, Valach, vylúčení 4:3, navyše Hraško (Zvolen) DKZ, presilovky 0:1, v oslabení 1:0, zmeny: 41. L. Zuzina za Čurillu (Zvolen), 4921 divákov. Stav série 2:0.

Hlasy trénerov

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Taký hektický záver som ešte nezažil. Košice sa do toho dobre obuli, v prvej tretine mali viac z hry a boli agresívnejšie. Potom sme to ale otočili, dali sme exkluzívny gól v oslabení o dvoch hráčov. Podľa mňa je to stále 50:50.“

Milan Staš, tréner Košíc: „Celý zápas sme hrali dobrý hokej a vytvorili sme si aj šance. Ale produktivita nebola žiadna. Nezvládli sme záver a presilovku 5:3, hoci sme napokon gól dali. Musíme zlepšiť produktivitu, bez gólov sa nedá vyhrať.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM