Stanislav Černák Kultúra

Fašiangový repertoár: TOTO čaká vo februári návštevníkov zvolenského divadla

Február je čas fašiangov, plesov a karnevalov. Zaujme však aj milovníkov divadla. Prečítajte si, čo si pre vás pripravilo na tento najkratší mesiac v roku zvolenské divadlo Jozefa Gregora Tajovského.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangový repertoár: TOTO čaká vo februári návštevníkov zvolenského divadla
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene pozýva svojich divákov do sveta divadelných masiek a rôznorodých inscenácií. Divadlo otvorilo tento mesiac komédiou Lekárske tajomstvo v réžii Martina Kákoša. Tento režisér pripravuje v DJGT aj najbližšiu premiéru, ktorou bude 6. marca komédia z televízneho zákulisia Celebrity s.r.o.

Hosťom mesiaca bude Divadlo Jonáša Záborského Prešov a ich hra Nemá kocúr večne hody, ktorá bude 12. februára. Divadlo sa však v najbližších týždňoch predstaví aj na viacerých zájazdoch. Napríklad 26. februára to bude hosťovanie úspešného muzikálu Prekliaty básnik v Janáčkovom divadle Brno. „V marci bude tento muzikál snímať RTVS. Diváci, ktorí chcú navštíviť toto predstavenie práve počas televízneho záznamu, majú túto možnosť v utorok 17. marca,“ povedala dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková.

S ohlasom sa nedávno stretla aj interná prehliadka inscenácií DJGT. Zúčastnili sa na nej hodnotitelia z radov teatrológov, kritikov, divadelníkov aj študentov. „Po každom predstavení prebehla diskusia a odzneli aj mnohé cenné reflexie,“ konštatovala Ferenčuková.

Čo sa týka marcovej premiéry, ide o komédiu súčasného českého dramatika Antonína Procházku, ktorý má na konte množstvo úspešných hier a v DJGT je známy ako autor hry S tvojou dcérou nikdy!

Celebrity s.r.o. prinášajú aktuálny pohľad do televízie počas nakrúcania nekonečného seriálu. Zákulisné vzťahy medzi hercami i štábom ukazujú v humornom svetle pravú tvár mediálneho biznisu aj takzvaných celebrít.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM