Miroslav Pomajdík Kultúra

Festival Očovská hruda jubiluje: Galaprogram, jarmok aj pochúťky pre gurmánov

Milovníci kvalitnej folklórnej hudby si prídu na svoje počas X. ročníka medzinárodnej prehliadky tradičnej ľudovej kultúry Očovská hruda. Program je venovaný 750. výročiu prvej písomnej zmienky o osídlení pri toku Hučavy a predstavia sa vám najlepšie regionálne folklórne súbory.

Ilustračný obrázok k článku Festival Očovská hruda jubiluje: Galaprogram, jarmok aj pochúťky pre gurmánov
Zdroj: TASR

V piatok vystúpi aj SĽUK

Začiatok je naplánovaný na piatok uvítacím programom Lazníci, v ktorom sa vám predstavia súbory Podpoľanec z Detvy a jeden z najstarších folklórnych súborov na Slovensku, domáci Očovan, ktorý funguje už 77 rokov. V programe Fidlikanti vystúpia muzikanti a speváčky legendárneho SĽUKu a večer uzatvorí zábava v humne Remeselného dvora.

V sobotu si prídu na svoje gurmáni

V sobotu si pochutnáte na tradičných regionálnych špecialitách, tancovať vás naučia v autentickej škole tanca a na jarmoku remesiel objavíte šikovnosť slovenských rúk. Na malom pódiu v Remeselnom dvore sa vystriedajú ľudové hudby, speváci, súbory a skupiny z dediny a okolia. S programom Čože sa mám hrdiť vystúpi Vlado Homola so svojimi hosťami v podvečerných hodinách na futbalovom štadióne. O ďalšiu pohodu sa postarajú sólisti speváci, inštrumentalisti a spevácke skupiny. Deň zavŕši program Zhora, zdola išli v Očovej sa zišli. Noc bude opäť patriť zábave v Remeselnom dvore.

Nedeľa je venovaná deťom

Hlavne pre detského diváka je pripravený program Pod Poľanou na pažiti, s ktorým vystúpia detské folklórne súbory. Záver bude v znamení popoludňajšieho galaprogramu, zostavený z toho najlepšieho z jubilejnej Hrudy. Podujatie je realizované pod záštitou predsedu BBSK Vladimíra Maňku a s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a BBSK

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM