Jozef Sliacky Kultúra

Festival VAD sa začína filmom o Jozefovi Urbanovi

Celovečerný dokumentárny film režisérky Tiny Diosi o básnikovi a textárovi Jozefovi Urbanovi otvorí dnes večer na Zvolenskom zámku 22. ročník festivalu Víkend atraktívneho divadla (VAD). Vo Zvolene totiž umelec prežil posledné roky svojho života. Neď

Ako TASR informoval organizátor festivalu Boris Kršňák z občianskeho združenia NKA, „Víkend“ prinesie opäť to najlepšie z oblasti nezávislého či alternatívneho divadla zo Slovenska a zaujímavých hostí z Českej republiky. „Bude síce rozsahom menší, avšak kvalitatívne rovnaký ako po minulé roky,“ uviedol pre TASR.
Piatok, 19. novembra bude patriť divadlu GUnaGu a hre Som hot dog a koncertu skupina Bez ladu a skladu. Obe sa uskutočnia v dome kultúry na sídlisku Podborová.
Najbohatšia na program je sobota, 20. novembra. Odštartuje ho na Zvolenskom zámku súbor Third Hand Company s inscenáciou Čierna skrinka. Divadelný súbor Disk následne uvedie v kultúrnom dome Podborová hru Polylóg v réžii Blaha Uhlára. Večer bude patriť divadlu SkRAT a ich hre Zvyšky. Deň ukončí nočná antidiskotéka filmového a hudobného publicistu Jána Rejžka z Prahy.
Záverečný deň, nedeľa 21. novembra, prinesie najprv diskusiu o tom, ako oživiť nielen kultúrny život v meste Zvolen. Posledné dve predstavenia budú opäť na Zvolenskom zámku. Kulturpark n.o. tam uvedie Personu Ingemara Bergmanna a úplný záver bude patriť koncertu multižánrového akustického kvinteta Teatro Fatal & Jakub Ursíny.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM