Marcel Mojžiš Hokej

Radosť pod Pustým hradom, smútok v Bystrici: Zvolenskí hokejisti postúpili do semifinále

Je rozhodnuté! Napínavý duel večných rivalov, hokejistov Zvolena a Banskej Bystrice skončil víťazstvom hráčov spod Pustého hradu. Rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch. Zvolenskí hokejisti tak úspešne ukončili sériu a postupujú do ďalších bojov.

Ilustračný obrázok k článku Radosť pod Pustým hradom, smútok v Bystrici: Zvolenskí hokejisti postúpili do semifinále
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvýkrát sa v derby nerozvlnila v prvej tretine sieť, no nie preto, že by si obe mužstvá nevytvorili šance. Dvakrát zazvonili žŕdky po strelách hosťujúceho Dantona v 6. min a domáceho Puliša v siedmej. Zvolenčania vstúpili do zápasu, v ktorom túžili ukončiť sériu, s obrovským náporom, postupne sa v šanciach vystriedali P. Zuzin, Podkonický i Hraško, chýbal len presnešia muška, aby prekonali Chorošuna.

Úder v oslabení

V 18. min si Bystričania zahrali presilovku o dvoch hráčov trvajúcu až 74 sekúnd a opäť ukázali, že v početnej prevahe majú problémy. Jediná možnosť Macíka brankára Šimka nezaskočila, keď si rozvážne pokryl priestor pri pravej žŕdke. Z uhla sa snažil bez prípravy trafiť už pri hre piatich na štyroch aj Hudec, no a 17 sekúnd pred koncom nestačil puk doraziť do bránky ani Juraj Sýkora. Domáci sa zahrávali s osudom zápasu, v 22. min až dvakrát pustili hostí do dobrých príležitostí, Jána Sýkoru a Macíka do prečíslenia a Jurajovi Sýkorovi nechali pred bránkou priveľa voľnosti na strelu.

V 25. min, dokonca v oslabení, Bystričania udreli prvýkrát, Hudec si namiesto nahrávky na Češíka zvolil strelu a otvoril skóre. Zvolenčania si úplne zakliali šťastenu, nepomohla im presilovka, o dvoch hráčoch s 28 sekundami k dobru, ani strely, ktoré brankár Chorošun priťahoval na telo ako silný magnet. V 32. min sa začala ďalšia presilovka domácich, tentoraz až 88-sekundová, a v nej Juraško od modrej vyrovnal. V presilovke s výhodou jedného hráča navyše Brabenec trafil opäť žŕdku a Bystričania nevedeli kam skôr v obrane skočiť.

Lukáš Jurík a Chovan vykúzlili v 37. min ďalšiu kombináciu, ktorej chýbalo len presnejšie zakončenie. Čo nebolo, to sa zrodilo v 37. min, Brabenec našiel medzeru v chráničoch Chorošuna pri nevýraznej, no prekvapujúcej strele a dostal fanúšikov do varu. V tretej tretine museli siahnuť hostia viac do rizika, aby zvrátili stav a udržali sa v sérii. Pomôcť im mohla presilovka od 43. min, opäť bez efektu, no v 47. min Ján Sýkora bekhendom prepasíroval puk do bránky a vyrovnal.

Rébus rozhodli nájazdy

Tesne pred koncom tretiny si zahrali ešte Bystričania od 56. min presilovku, vyznela hrozne a rozhodovalo sa až v 10-minútovom predĺžení, prvom v celej sérii. Podkonický, Brabenec, Mucha, Hraško, Chovan, Podkonický na jednej strane i Kubka na druhej mohli rozhodnúť, no rébus nakoniec rozhodli až samostatné nájazdy, vo 4. sérii bol úspešný domáci Kalla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM