Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: 4 obľúbené športoviská vo Zvolene a okolí. Viete, čo všetko ponúkajú?

Leto je asi najvhdonejším obdobím na aktívny oddych. Možností máme neúrekom aj vo Zvolene. Ponúkame vám prehľad športovísk, kde sa môžete venovať viacerým druhom športov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: 4 obľúbené športoviská vo Zvolene a okolí. Viete, čo všetko ponúkajú?
35
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

V jarnom a letnom období sa každý z nás snaží viac starať o svoje zdravie a postavu a mnohí sa venujú športu. Či už intenzívne alebo len rekreačne. Možností na aktívny oddych je neúrekom aj vo Zvolene a v obľube sú nielen menšie areály, ale aj tie, ktoré ponúkajú možnosti vyžitia sa v rôznych druhoch športu. Ktorý je váš obľúbený?

Lieskovský tenisový klub (Foto v galérii 1 – 8)

Lieskovský tenisový klub sa nachádza asi tri kilometre od Zvolena v krásnom podhorskom prostredí blízko potoka. Vyznačuje sa rodinnou atmosférou a priateľskými trénermi, preto ho s obľubou navštevujú nielen deti, ale aj mládež. Má k dispozícii tri kvalitné antukové dvorce, dve ihriská na plážový volejbal a novinkou je hala, ktorá je k dispozícii predovšetkým v zimnom období. Momentálne sa pracuje na menšom bazéne, v ktorom sa návštevníci areálu budú môcť čoskoro osviežiť. Súčasťou športoviska je tiež domček so sociálnymi zariadeniami a šatňami, no nechýba ani bufet s terasou. V ňom si môžu športovci oddýchnuť a občerstviť sa. V areáli sa organizuje množstvo turnajov, no a v lete ponúka aktívne trávenie prázdnin v detských táboroch. Čoskoro príde na rad aj veľká športová akcia Šport a Music fest, ktorú klub organizuje spolu s obcou a je určená nielen pre profesionálov, ale aj príležitostných športovcov. Hneď v blízkosti Lieskovského tenisového klubu je tiež futbalové a fitnes ihrisko.

Hotel Tenis (Foto v galérii 9 – 17)

Priamo v meste sa môžu Zvolenčania vyžiť v športovo-rekreačnom areáli Hotela Tenis, ktorý ponúka širokú škálu možností na športové aktivity počas celého roka. Súčasťou areálu je až sedem tenisových dvorcov, ako aj krytá tenisová hala. V ponuke nechýba tenisová škola, tenis s kvalifikovaným trénerom, ako aj letný tenisový tábor. Na ihriskách je možné zahrať si aj ďalšie raketové športy ako bedminton či moderný dynamický squash. Obľúbenou voľnočasovou aktivitou je tiež adventure golf, vďaka ktorému môžete cibriť svoju presnosť a trpezlivosť. Novinkou je plavecký bazén a zahrať si môžete aj volejbal, bowling či stolný tenis. V blízkosti sa nachádza futbalový štadión, ktorý dáva priestor na futbal a iné športové hry. Priláka vás sem nielen široký výber športových možností, ale aj krásne upravený areál.

Šporotvý areál Orlík (Foto v galérii 18 – 25)

Orlík v blízkosti zvolenskej priehrady je obľúbený v letnom období. Ponúka viaceré možnosti na športovanie, pričom je najviac využívaný tenisový kurt a ihriská na plážový volejbal. Ako jeden z mála má k dispozícii ihrisko na plážový futbal, ktorý je akousi variantou klasického futbalu. Na piesku si nadšenci športu môžu zahrať taktiež speedminton. Tento šport je kombináciou toho najlepšieho, čo ponúka tenis, bedminton a squash. Súčasťou areálu sú tiež solárne vyhrievané bazény, v ktorých sa počas pekných dní môžete do sýtosti vyšantiť. Nechýba ani sauna, obľúbené detské ihrisko s trampolínou a terasa s pekným výhľadom na priehradu. Osviežiť a posilniť sa dá tiež v bufete a gril bare, ktorý vás priláka rôznymi gurmánskymi špecialitami.

Športcentrum Ekoma (Foto v galérii 26 – 35)

Ekoma sa nachádza v nádhernom prostredí Sekierskej doliny, v rozsiahlom areáli, ktorý je skrášlený upravenými trávnikmi a skalkami. Svojim návštevníkom poskytuje možnosti nielen aktívneho, ale aj pasívneho oddychu. Pre športovcov sú k dispozícii tenisové kurty, plážový volejbal, minifutbal, všešportová hala, bowlingová herňa s barom, stolný tenis a biliard. Tí, ktorí si chcú skôr oddýchnuť, sa potešia saune, masážam, bazénu či prírodnému šachu. Nudiť sa tam nemusia ani deti, ktoré fascinuje obrovská šmýkačka, trampolína, detské ihrisko, drevná loď a tiež minizoo. V okolí areálu je možnosť cykloturistiky, turistiky, hubárčenia a oddychu v krásnom prostredí prírody. Ekoma je ideálnym miestom na únik z uponáhľaného života do pokoja prírody.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery zo zvolenských športovísk!

V OBRAZOCH: Zábery zo zvolenských športovísk
35
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM