Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Ani vy ste sa nevedeli dočkať? Vo Zvolene už lákajú prvé letné terasy

Jar sa konečne naplno prebúdza aj vo Zvolene. Teplé počasie neprehliadli ani prevádzkari na Námestí SNP a pre ľudí opäť stavajú letné terasy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ani vy ste sa nevedeli dočkať? Vo Zvolene už lákajú prvé letné terasy
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Nejeden Zvolenčan si teplé dni v našom meste automaticky spojí s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Ako sme sa presvedčili na vlastnej koži, tešiť sa na ne môžeme aj tento rok. Ak sa totiž v týchto dňoch prejdete zvolenským námestím, všimnete si, ako letné terasy a posedenia pre návštevníkov postupne pribúdajú.

V piatok okolo obeda bolo na námestí rušno. Letné terasy otvorili už viaceré podniky, a tak majú Zvolenčania na výber, kde si vychutnajú kávu alebo iné dobroty. V podnikoch sme sa pýtali, ako počasie ovplyvnilo štart sezóny. „Otvorené máme len tretíkrát a plánujeme prevádzku terasy až do konca septembra. Máj je zatiaľ síce trošku upršaný, ale dúfame, že sa počasie zlepší a budeme sa tešiť zo zákazníkov,“ prezradil Miroslav Janek z Coffee Garden.

Miešané nápoje aj hudba

Majitelia a prevádzkari podnikov neskrývajú radosť z prichádzajúceho slnečného obdobia a snažia sa nalákať svojich zákazníkov aj rôznymi novinkami. Zisťovali sme, čo si podniky pripravili pre zákazníkov a čo je hitom prichádzajúce­ho leta.

Začiatok sezóny hodnotí pozitívne čašníčka Zuzana z Oxygen Cafe: „Terasu sme otvorili pred dvoma týždňami a s množstvom zákazníkov sme zatiaľ spokojní.“ Ako novinku zaradili do ponuky chutné koláče, ktorými chcú zákazníkom osladiť život a spríjemniť posedenie na terase.

„Tešíme sa z krásneho počasia, že už prišla jar a môžeme pozvať našich zákazníkov aj na terasu. Pripravujeme pre nich rôzne miešané nápoje, ľadový čaj, miešané koktejly, samozrejme, výbornú taliansku kávu a možno bude aj nejaké prekvapenie. Každé dva týždne máme v pláne živú hudbu,“ prezradila nám Vlasta Gogová z Cafe 4 you.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako sa Zvolen zapĺňa terasami!

V OBRAZOCH: Zvolenské námestie ožíva letnými terasami
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM