Jakub Forgács Správy

FOTO: Burza stredných škôl vo Zvolene: Pre stovky žiakov začína byť menza TU malá

Záujem o Burzu stredných škôl sa zvyšuje. Pozrite, koľkých školákov pritiahla do Študentského domova Ľ. Štúra Technickej univerzity!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Burza stredných škôl vo Zvolene: Pre stovky žiakov začína byť menza TU malá
2
Galéria
Zdroj: TASR

Viac ako 600 žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl, prevažne z okresov Zvolen, Detva a Krupina, ohlásilo svoju účasť na utorňajšej, už siedmej Burze stredných škôl. V priestoroch Študentského domova Ľ. Štúra Technickej univerzity (TU) vo Zvolene ju organizuje tamojšie Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v spolupráci so združením Kalma.

„Odprezentovať svoje vzdelávacie zariadenie prišlo 28 stredných škôl z Banskobystric­kého, ale aj Trenčianskeho kraja,“ povedala koordinátorka burzy Jana Šimšáleková. „Počet žiakov, prichádzajúcich na burzu zo základných škôl, každým rokom stúpa. Záujem je väčší aj zo strany rodičov týchto detí,“ dodala.

Na burzu prišlo okrem stredných škôl aj šesť veľkých regionálnych zamestnávateľov. Okrem zástupcov najväčších obchodných reťazcov na nej mali svoje stánky aj zamestnávatelia, ktorí začali vo svojich firmách uplatňovať duálne vzdelávanie, ako Continental Zvolen a Lind Mobler Krupina.

Podľa Šimšálekovej burza má veľmi dobrý ohlas aj u stredných škôl aj firiem. „Čo nám ale začalo robiť problém, je už malý priestor menzy študentského domova. Musíme sa asi reálne začať obzerať po väčšom priestore,“ doplnila.

V OBRAZOCH: Burza stredných škôl vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM