Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Chcete byť fit? 5 miest vo Zvolene a okolí, kde sa dá posilňovať v prírode

Patríte medzi tých, ktorí radi posilňujú a starajú sa o svoje zdravie či postavu? Vo Zvolene a okolí máme niekoľko možností, kde sa dá cvičiť na čerstvom vzduchu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Chcete byť fit? 5 miest vo Zvolene a okolí, kde sa dá posilňovať v prírode
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas teplých mesiacov sa väčšina z nás snaží vyzerať lepšie a robí niečo pre svoje zdravie. Mnohí sa venujú posilňovaniu a fitness centrá sa zapĺňajú hlavne pred začiatkom leta. Keď je však ozaj horúco, cvičiť za zatvorenými dverami je dosť náročné. Vo Zvolene a okolí však máme niekoľko možností posilňovania v prírode či na čerstvom vzduchu. Prinášame vám prehľad piatich fitness ihrísk. Zvyknete si na nich zacvičiť?

Fitness v mestskom parku

Veľmi obľúbené ihrisko, ktoré je relatívne blízko centra, sa nachádza v mestskom parku Lanice. Prístupné je širokej verejnosti a navštevujú ho nielen obyvatelia neďalekého sídliska Západ, ale všetci nadšenci športu. Ihrisko obsahuje mnoho komponentov na posilňovanie a precvičovanie rovnováhy, rôzne kladiny či laná na šplhanie. Každý si môže vybrať spôsob cvičenia podľa vlastnej kondície. Na rozohriatie istotne dobre padne aj beh popri Hrone. Ihrisko je vďaka svojmu umiestneniu v prírode a chládku ideálne na pohyb a obľubujú ho nielen dospelí, ale aj deti.

Posilňovanie pre deti

Na sídlisku Západ je ešte jedno ihrisko, na ktorom sa nachádzajú rôzne stroje na posilňovanie a cvičiace prvky. Keďže sú v blízkosti pieskoviská a preliezačky, navštevujú ho väčšinou deti či mládež, ktorá rada športuje. Môžu si zahrať futbal, basketbal a potom trochu zacvičiť. Ihrisko sa nachádza vo vnútrobloku a medzi Západniarmi je známe pod názvom americký dvor. Deťom prináša radosť a zároveň môžu robiť niečo pre svoje zdravie.

Crossfit na Sekieri

Na Sekieri sa v areáli bývalého gymnázia taktiež nachádza fitness pod holým nebom. Ide o crossfitové ihrisko, ktoré je vhodné na získavanie kondície a budovanie svalovej hmoty. Na jednoduchých zariadeniach sa dá kombinovať široká paleta cvikov. Prístupné je pre mládež a dospelých a cvičiť sa na ňom dá v prípade priaznivého počasia počas celého dňa.

Fitness v Lieskovci

Nielen Zvolen, ale aj neďaleké obce sa môžu pochváliť fitness ihriskami. Jednou takou je aj Lieskovec, kde máte hneď pri futbalovom štadióne a športovom areáli možnosť zacvičiť si. Všetko na jednej kope. Fitness ihrisko je pritom naozaj dobre vybavené a nájdete tu niekoľko strojov na posilňovanie, ktoré by mohli konkurovať aj fitness centru. Dá sa tu budovať svalová hmota či kondícia. Areál je pritom v blízkosti lesa a zacvičiť si tak môžete v príjemnom chládku.

Cvičenie na Budči

Podobné je to aj v neďalekej obci Budča. Posilňovať sa tam dá taktiež v blízkosti futbalového a tenisového ihriska. Hneď vedľa sa tiež nachádzajú preliezky a šmýkačky pre deti, takže kým cvičíte, vaše ratolesti sa môžu hrať. Hoci na ihrisku nie je veľa posilňovacieho náradia, na jednotlivých komponentoch sa dá kombinovať mnoho cvičiacich prvkov.

V priloženej galérii si môžete pozrieť vybavenie jednotlivých fitness ihrísk!

V OBRAZOCH: Posilňovanie pod holým nebom vo Zvolene a okolí
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM