Tomino Pajerský Rôzne

FOTO: Ďalší potetovaný lokálpatriot. Kde má Mirco zvečnený Zvolenský zámok?

Pod Pustým hradom máme mnoho hrdých Zvolenčanov. Dôkazom je aj Mirco Dobrota (23) s nevšedným tetovaním. Ako naň pri prvom pohľade zareagovala jeho stará mama?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalší potetovaný lokálpatriot. Kde má Mirco zvečnený Zvolenský zámok?
Zdroj: Archív Miroslav Dobrota

Len nedávno sme vám priniesli článok o športovcovi Ferovi, ktorý si nechal vytetvať erb mesta Zvolen priamo na rebrách. Teraz vám predstavíme ďalšieho lokálpatriota. Mirco vyštudoval grafiku, žije vo Zvolene a pracuje v Banskej Bystrici. Jeho najväčším hobby je šport, konkrétne hokejbal, ktorému sa kedysi aktívne venoval. Zvolenčan si nechal zvečniť najväčší monument mesta – Zvolenský zámok.

Prečo si sa rozhodol práve pre tento motív? Čo pre teba znamená?

Vždy som pociťoval hrdosť na to, že som Zvolenčan. Mám toto mesto rád, prežil som tu najkrajšie roky svojho života a rád by som tu aj zostarol. Zvolenský zámok považujem za najznámejší symbol nášho mesta a išlo mi o to, aby bolo na prvý pohľad jasné, odkiaľ pochádzam. Nápis altsohl (starý nemecký názov Zvolena – pozn. red), o ktorom som sa kedysi dozvedel na hokeji, mi prišiel zaujímavejší ako obyčajný nápis Zvolen.

Kde si si dal spraviť toto jedinečné tetovanie?

Toto tetovanie mi robila známa v Banskej Bystrici, takže tam boli jemné obavy, aby som tam nakoniec nemal vytetovanú nejakú bystrickú dominantu. (smiech) Trvalo to zhruba štyri hodiny a posledná bola pre mňa dosť kritická. Priznám sa, bolelo to. Biceps kvôli tomu, pretože prvé tetovanie som nechcel mať tak veľmi viditeľné a zároveň je to pri srdci, čo značí, že som srdcom Zvolenčan.

Máš aj iné tetovania?

Mám ešte jedno tetovanie na pravom lýtku, kde mám vytetovaného severského bojovníka. Dal som si to spraviť, pretože je to pre mňa symbol hrdosti, sily a odvahy.

Kedy si si dal svoje prvé tetovanie a aký majú pre teba obrázky na koži význam?

Prvé tetovanie som si dal urobiť pred dvoma rokmi a dal som si ho ako darček k narodeninám. Tetovanie vnímam ako istý druh umenia, ktorým sa človek prezentuje okoliu. Je to vec, ktorú budem hrdo nosiť na svojom tele do konca života a nikdy sa nebudem hanbiť za to, čo tam mám.

Aká najzaujímavejšia príhoda sa ti v súvislosti s tvojím tetovaním stala?

Najlepšia príhoda s tetovaním sa mi stala, keď som prvýkrát prišiel s tetovaním k starým rodičom. Starká už veľmi dobre nevidí, a tak mi povedala, že mám špinavú ruku a spýtala sa ma, či sa nechcem ísť umyť. (smiech)

Čítajte tiež:

Prezident hasičov v ROZHOVORE. Zvolen má fantastické námestie a sú tu úžasní ľudia

FOTO: Zvolenčanka majsterkou Európy: Vďaka športu mám viac, než som musela obetovať

Ďalší lokálpatriot s tetovaním Zvolenského zámku
6
Galéria
Zdroj: Archív Miroslav Dobrota
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM