Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Fontána na zvolenskom námestí mimo prevádzky. Prečo je bez vody?

Mnoho Zvolenčanov si počas teplých letných dní rado posedí pri fontáne, ktorá skrášľuje naše námestie. Momentálne je však mimo prevádzky. Kedy bude spustená?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fontána na zvolenskom námestí mimo prevádzky. Prečo je bez vody?
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Fontána na zvolenskom námestí slúži v letnom období nielen na skrášlenie nášho mesta, ale mnohí z nás si pri nej radi aspoň na chvíľu posedia. Je príjemným ochladením. No a deti sa pri nej tiež radi vyšantia a namáčajú si ruky v malých fontánkach v jej okolí. Tento rok sme si ju žiaľ ešte veľmi neužili. Začínajú poriadne horúčavy a Zvolenčanom striekajúca nádhera chýba. Čo sa vlastne stalo?

„V prípade fontány na námestí došlo v uplynulých dňoch k havárii, pri ktorej sa v technologickej šachte fontány odtrhla príruba čerpadla, voda následne poškodila čerpadlá a riadiace prvky. Nakoľko bola ako prvotná príčina určená poškodenie čerpadiel, mesto pristúpilo k ich výmene,“ informovala hovorkyňa mesta Eva Ježovičová.

Až také jednoduché to však nebude. Ukázalo sa totiž, že ide o zložitejšie poškodenie a je potrebná výmena celého systému. „Firma by mala systém dodať a inštalovať v priebehu nasledujúceho týždňa,“ ozrejmila Ježovičová. Fontána by teda mala byť čoskoro opäť spustená a snáď jej počasie túto sezónu bude prijať, aby sme si ju mohli užiť čo najdlhšie.

„Veríme, že v priebehu budúceho týždňa dôjde k odstráneniu príčin poruchy a pristúpime k opätovnému spusteniu fontány, z ktorej sa všetci v letnom období tak tešíme,“ dodala hovorkyňa mesta.

V priloženej galérii si môžete pozrieť súčasný stav fontány, ale aj jej krásu počas prevádzky!

V OBRAZOCH: Fontána na zvolenskom námestí
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM