Jakub Forgács Správy

FOTO: Jedinečná príležitosť pre Zvolenčanov. Obdivujú hasičské NOVINKY

Nové automobily, autobus na evakuáciu obetí počas povodní a prepravu záchranárov či povodňové špeciály. Pozrite, čo všetko zaparkovalo pred zvolenským štadiónom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jedinečná príležitosť pre Zvolenčanov. Obdivujú hasičské NOVINKY
Zdroj: TASR

Nové technické prostriedky dodané Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) v rámci projektu Aktívne protipovodňové opatrenia môžu v stredu vidieť návštevníci na parkovisku pri futbalovom štadióne vo Zvolene.

Čítajte tiež: Boj o titul najkrajšie mesto Slovenska. Zvolen pár dní pred finišom v TOP 10!

„Široká verejnosť má možnosť oboznámiť sa s novými automobilmi, ako sú nosiče kontajnerov, cisterna na PHM, autobus na evakuáciu obetí počas povodní a prepravu záchranárov, ako aj s lesnými a povodňovými špeciálmi,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater.

Súčasťou statickej ukážky je aj kontajner pre dlhotrvajúce zásahy, ktorým HaZZ vytvorí kompletné zázemie v priestore zásahu pre zasahujúce zložky a kontajner pre dobrovoľníkov vybavený kompletnými osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a náradím. Vystavený je tiež separátor ropných produktov na ich odčerpanie z vodnej hladiny a následné vyčistenie kontaminovanej vody, systém veľkokapacitného prečerpávania vody s kapacitou až 50 000 litrov vody za minútu, univerzálny viacúčelový nakladač, dávkovač s násypníkom pre plnenie vriec pieskom, ako aj ďalšie prostriedky využívané počas povodní.

Projekt Aktívne protipovodňové opatrenia bol súčasťou Operačného programu Životné prostredie v programovom období 2007–2013. Moderná technika má pomôcť zvýšiť úspešnosť, rýchlosť a odolnosť záchranárskych zložiek v ochrane ľudských životov, majetku a zdravia občanov, vrátane ochrany životného prostredia spoločne so sociálnou a ekonomickou infraštruktúrou.

Súčasťou prezentácie prostriedkov Aktívnych protipovodňových opatrení bude aj popoludňajší priateľský medzištátny futbalový zápas Slovensko – Česko, futbalových reprezentácií zložených z profesionálnych hasičov, ktorý sa uskutoční na štadióne MFK Lokomotíva Zvolen.

Pozrite si novú hasičskú techniku v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež: Mladí Zvolenčania si potrápili hlavy. Učili sa ojedinelé české slová

V OBRAZOCH: Pred zvolenským štadiónom zakotvila nová hasičská technika
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM