Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Mrazená pochúťka už láka Zvolenčanov. Zmrzlinári ponúkajú aj netradičné novinky

Osviežujúcu pochúťku si môžu Zvolenčania vychutnať už v týchto dňoch. Navštívili sme zmrzlinárov vo Zvolene, ktorí nám prezradili niekoľko prekvapení tohtoročnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mrazená pochúťka už láka Zvolenčanov. Zmrzlinári ponúkajú aj netradičné novinky
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenskí zmrzlinári otvorili svoje prevádzky už v marci, kedy ich zlákalo pekné počasie, no zatiaľ sa im sezóna nezačala najlepšie. Ani počas našej reportáže nemali pred zmrzlinou dlhé rady. Napriek tomu sme zisťovali, čím všetkým lákajú zákazníkov. Mnohí ponúkajú aj novinky.

Netradičné príchute

„Prevádzku sme otvorili už 20. marca, keď bolo desať dní krásne slnečných. Za 13 rokov som ale takúto sezónu nezažil. Bolo poriadne chladno a dúfam, že sa to už od zajtra naozaj zlepší,“ prezradil pre spravodajský portál Zvolen 24 majiteľ chorvátskej zmrzliny Hakan Mustafi. Keď sa predaj rozbehne naplno, má v pláne vymyslieť aj nejaké novinky.

Na zvolenskom námestí sme pred talianskou zmrzlinou prichytili majiteľov prevádzky, ktorí zo sezóny tiež neboli nadšení. Ani dnes nemali veľa ľudí, keďže sa opäť ochladilo. Prezradili nám ale, aké zmrzliny ľuďom najviac chutia. „Najviac idú mliečne zmrzliny. Deti majú najradšej kinder príchuť, ale aj pekné ženy ju majú rady,“ hovorí majiteľ zmrzliny s úsmevom. Novinkou je špeciálna príchuť Venecia. Je kombináciou pomaranča, karamelu a stracciatelly, na ktorej si určite každý pochutí.

Na netradičných príchutiach si môžete pochutnať aj v jadranskej zmrzline Zadar. "Teraz mám kinder čokoládu, tá ide dobre. Cookies je číslo jedna, aj cherry čokoláda. Robím ale aj netradičné zmrzliny, napríklad včera bolo Toffifee a pred dvoma týždňami zmrzlina Plus jeden deň. To je miešaná zmrzlina čerešne s jablkami, malaga a punč. Takéto špeciality robíme asi dvakrát do mesiaca,“ povedal majiteľ Jadranskej zmrzliny Osdjan Redjepi.

Ako nám prezradil, zmrzlinu robí sám a recept sa v ich rodine dedí už od starého otca. Samozrejme, je tajný. Hoci nám ho nepovedal, presvedčil nás o vynikajúcej chuti zmrzliny.

Z otvorených stánkov s mrazenou dobrotou sa tešil aj manželský pár, ktorý nám prezradil, že skúša viaceré zmrzliny vo Zvolene. Obľubujú skôr tie nie veľmi presladené. A čo vy? Už ste tento rok ochutnali zmrzlinu?

Zvolenské mrazené pochúťky si môžete pozrieť aj v priloženej galérii!

V OBRAZOCH: Zmrzlinári vo Zvolene už odštartovali sezónu
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM