Jakub Forgács Krimi

FOTO: Neďaleko mesta havarovali dvaja cyklisti. Zvolenčan zrážku s autom neprežil!

Smutná správa z našich ciest. Podľa slov mužov zákona cyklista prešiel do protismeru, kde sa zrazil s Renaultom. Náraz sa mu stal osudným. Krátko po nehode však havaroval aj ďalší cyklista!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Neďaleko mesta havarovali dvaja cyklisti. Zvolenčan zrážku s autom neprežil!
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vo Zvolene vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v utorok o 16:10 v katastri obce Tŕnie (FOTO v galérii č. 1 – 3). „K dopravnej nehode došlo tak, že 32-ročný cyklista zo Zvolena, jazdiaci na bicykli BMC po ceste dolu svahom v smere jazdy od obce Tŕnie na obec Turová, pri prejazde ostrej pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin s vozidlom prešiel do protismernej časti vozovky,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Čelne sa zrazil s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Renault Thalia, ktoré viedol vodič (65) zo Zvolena. Pri nehode cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. U vodiča vozidla požitie alkoholu zistené nebolo a u vodiča bicykla bude požitie alkoholu zisťované pri pitve,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že škoda, ktorá pri nehode vznikla, je odhadnutá na 3500 eur. Do vyšetrovania dopravnej nehody bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

V ten istý deň o 18.28, sa stala ďalšia dopravná nehoda s účasťou cyklistu (FOTO v galérii č. 4 – 5). „Na ceste v katastri obce Ostrá Lúka, došlo k havárii motocykla Honda a bicykla CTM.K nehode došlo podľa predbežných zistený tak, že cyklista (14) zo Zvolena, jazdil na bicykli dolu svahom v smere jazdy od obce Ostrá Lúka k rýchlostnej ceste R1, kde pri prechádzaní ostrej ľavotočivej zákruty dostal s bicyklom šmyk v dôsledku ktorého spadol na zem,“ uviedla Faltániová.

„Za ním jazdiaci motocykel s vodičom (37) zo Sliača, v dôsledku nedodržania bezpečnej vzdialenosti za ním, strhol vedenie motocykla vpravo a zišiel mimo cestu do trávnatého porastu. Ku kontaktu vozidiel nedošlo. Pri nehode sa ľahko zranil iba cyklista, ktorý bol na mieste jednorazovo ošetrený,“ dodala so slovami, že u vodičov požitie alkoholu nebolo zistené. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 750 eur. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Čítajte tiež:

Žena prežila na ulici krušné chvíle. Z čoho obvinili mladého Zvolenčana (25)?

FOTO z miest nehôd. Havárie cyklistov pri Zvolene, jedna tragická
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM