Správy

FOTO: Školský dvor zvolenskej školy sa zmenil na nepoznanie. Slúžiť bude aj verejnosti

Školský dvor ZŠ Hrnčiarskej vo Zvolene, známej ako 5. ZŠ, sa zmenil na nepoznanie. Betónové plochy a zarastené bežecké dráhy sú už minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Školský dvor zvolenskej školy sa zmenil na nepoznanie. Slúžiť bude aj verejnosti
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

V roku 2017 sa na základnej škole Hrnčiarskej, ktorá je priamo v centre Zvolena, začala rekonštrukcia školského dvora. „V meste doteraz chýbala kvalitná športová plocha, ktorá by sa dala využívať v rámci vyučovania či mimo neho,“ hovorí riaditeľka Hrnčiarskej školy Eva Balážová. Štúdiu na rekonštrukciu areálu si škola dala spracovať už pred desiatimi rokmi a niekoľkokrát ju aktualizovala. Až do dnešných dní čakala na jej naplnenie. „Atletické dráhy boli zodraté, prašné, zarastené trávou, hádzanárske ihrisko s drsným povrchom bolo v zlom stave,“ vymenúva riaditeľka.

Dnes má Hrnčiarska škola novú atletickú dráhu s 200-metrovým oválom, s kvalitným tartanovým povrchom. Bol opravený guliarsky sektor a doskočisko. Na bývalom hádzanárskom ihrisku sú multifunkčné ihriská, obe oplotené. Zriadili sa nové plochy pre malý futbal, tenis, basketbal a volejbal. Plocha má nový drenážny systém na odvedenie vody, osvetlenie, kamerový systém.

„Aby bol pobyt v otvorenom priestore príjemný, pribudol altánok, kde môžu deti tráviť niektoré vyučovacie hodiny a skryť sa pred slnkom v čase pobytu v školskom klube detí,“ vysvetľuje riaditeľka. Projekt za 633 000 eur financovalo mesto z vlastných zdrojov, niektoré práce platila škola.

Dobrou správou je, že okrem toho škola získala 130 000 eur od ministerstva školstva na rekonštrukciu telocvične, najmä priestoru šatní a opravu strechy. Riaditeľka hovorí, že z nového areálu aj pripravovaného projektu má škola radosť, zároveň to prináša starosti. „Zvyšujú sa nám náklady, museli sme zamestnať správcu, ktorý bude na areál dozerať, zvýšia sa náklady na spotrebu elektriky,“ hovorí.

„Aktuálne pripravujeme prevádzkový poriadok, podľa ktorého by areál mal byť verejnosti prístupný vždy v poobedných hodinách a cez víkendy vo vybraných časoch. O poskytnutie športovísk už prejavili záujem aj atletické či tenisové kluby zo Zvolena i Banskej Bystrice. Skupiny či jednotlivci, ktorí si budú chcieť prenajať priestor pre svoje potreby, samozrejme, môžu za dohodnutý poplatok, z ktorého budeme hradiť náklady,“ uzatvára riaditeľka školy. Areál bude slávnostne otvorený dňa 28. júna 2018 o 15:00.

Pozrite si v priloženej fotogalérii opravený školský dvor!

V OBRAZOCH: Školský dvor ZŠ Hrnčiarskej vo Zvolene sa zmenil na nepoznanie
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM