Nicole Regecová Krimi

FOTO: V dielni úradoval zlodej - kutil. Neďaleko Zvolena zmizli hrnčiarsky kruh aj hrebeňový lis

Krádež v areáli bývalého družstva! Neznámy vlamač napáchal škody za tisíce eur. Čo všetko mu padlo do oka?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V dielni úradoval zlodej - kutil. Neďaleko Zvolena zmizli hrnčiarsky kruh aj hrebeňový lis
Zdroj: Policajný zbor SR

„Páchateľ sa v obci Bacúrov v areáli bývalého družstva vlámal do budovy, ktorá slúži ako dielňa – ateliér, spoločnosti z Bacúrova,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová so slovami, že vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže.

„Ukradol elektrický hrnčiarsky kruh, elektrický šnek na spracovanie hliny s priemerom 13 centimetrov, hrebeňový lis na výrobu kachlíc, šesť foriem na výrobu zámockých kachlí, deciliter 24-karátového zlata na zdobenie keramiky, vonkajší obal a výhrevné špirály kachliarskej pece, stojanovú brúsku, skružovačku plechu, miešačku, nožnice na plech a ďalšie veci,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla Faltániová, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov: „Poškodenej spoločnosti vznikla krádežou škoda predbežne odhadnutá na viac ako 5300 eur. Prípad je v štádiu vyšetrovania, polícia pátra po páchateľovi aj po odcudzených veciach,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Tatrovka pri Zvolene dostala šmyk. Skončila v hlavnej stene rodinného domu!

FOTO: Čo sa stalo na priecestí v Hronseku? Polícia o zrážke vlaku s autom!

Vykradnutá dielňa v Bacúrove
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM