Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Veľká rozlúčka na zvolenskej základke. Slzy nedokázali skryť žiaci ani učitelia

Väčšina žiakov základných či stredných škôl sa na tento deň tešila celý školský rok. Odovzdávanie vysvedčení však pre deviatakov znamená aj rozlúčku so školou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká rozlúčka na zvolenskej základke. Slzy nedokázali skryť žiaci ani učitelia
34
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok sa už väčšina žiakov tešila na prázdniny, no mnohí si aj poiplakali. V slávnostný deň odovzdávania vysvedčení sme sa vybrali do Základnej školy J. Alexyho na Sekieri. Riaditeľka Miloslava Olerínyová sa žiakom prihovorila na školskom dvore, kde prebehla aj celá rozlúčka. Zhodnotila celý rok, vyzdvihla individuálne úspechy žiakov v rôznych súťažiach a popriala im veľa úspechov v budúcom živote.

Prítomným sa prihovorili aj končiaci deviataci a celé podujatie spríjemnili žiačky úžasnými speváckymi výkonmi. Absolventi, ktorí sa so školou lúčili, si odniesli vysvedčenia a symbolicky zazvonili na zvončekoch, čím dali škole posledné zbohom. Za tónov pomalých piesní ich slávnostne vyprevadili.

Dojatie v tých chvíľach ťažko skrývali nielen dievčatá, ale aj chlapci. Pre deviate ročníky základnej školy tento deň znamená skončenie jednej etapy a vyhliadky do novej. Tešia sa na prázdniny, no po nich ich čakajú novoty a každý sa rozpŕchne na inú školu. „Ja sa chystám na pedagogickú. Aj sa teším, no mám skôr zmiešané pocity. Bude mi smutno,“ prezradila deviatačka Radka.

Mnohí povedali, že si ešte neuvedomujú koniec jednej etapy a zrejme to na nich doľahne až neskôr doma. Vykročia však za svojimi snami. „Idem na hotelovú akadémiu. Momentálne však cítim aj smútok, keďže tu zanechávam veľa pekných spomienok,“ doplnil Radovan.

Dojatie neskrývala ani učiteľka Lacková, ktorá síce nebola triednou učiteľkou deviatakov, ale mala ich veľmi rada. „Bola to najlepšia trieda na škole a budú chýbať každému učiteľovi. Človek si tam išiel užiť výchovno-pedagogické schopnosti a mohol sa realizovať. Oni sa vedeli aj zapájať. Nielen ja ich, ale aj oni mňa veľa naučili. To je krásne,“ dodala so slzami v očiach.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery zo slávnostnej rozlúčky!

V OBRAZOCH: Rozlúčka so zvolenskými deviatakmi plná emócií
34
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM