Eva Drugdová Správy Samospráva

FOTO: Vo Zvolene rezonuje letná téma. Dočkáme sa v meste nového kúpaliska?

Na zasadnutí zastupiteľstva bol najdiskutovanejším bodom programu návrh na výstavbu nového kúpaliska. Ako dopadlo hlasovanie zvolenských poslancov?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vo Zvolene rezonuje letná téma. Dočkáme sa v meste nového kúpaliska?
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Najzaujímavejším bodom zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo v pondelok, bolo využitie pozemkov v lokalite Zvolen – Bariny. Mesto tam totiž plánuje vybudovať nové letné kúpalisko, plaváreň aj športový areál. Táto téma zaujíma mnohých Zvolenčanov a niektorí vyjadrili svoj názor aj na zasadnutí.

Nové kúpalisko by malo byť náhradou za Neresnicu, ktorá bude kvôli úprave Neresníckeho potoka uzatvorená minimálne dva roky. Lokalita Zvolen – Bariny je podľa návrhu pre kúpalisko výhodnejšia z dôvodu dopravnej dostupnosti či prístupnosti MHD. Navyše ide v porovnaní s Neresnicou o slnečnejšie územie. Problémom by nemala byť ani premávka na Štúrovej ulici, pretože kúpalisko bude umiestnené na juhozápadnej časti pozemku a oddelené od komunikácii plavárňou.

Súčasťou nového kúpaliska by mal byť jeden multifunkčný bazén s atrakciami a kapacita kúpaliska počíta s 1250 návštev­níkmi. Pri plánovaní sa bral do úvahy nielen počet obyvateľov Zvolena, ale aj existujúce areály letných kúpalísk v meste a okolí. Najväčšiu diskusiu vzbudil bazén s vodnou plochou 750 m2, ktorý je podľa niektorých poslancov a Zvolenčanov nepostačujúci. Zmena veľkosti bazéna však nie je vylúčená. Dôležité však bolo najprv schváliť návrh na urbanistickú štúdiu, na základe ktorej budú možné aj úpravy či doplnenia územného plánu Bariny. Návrh bol schválený. Ostáva teraz len čakať, aké budú ďalšie plány.

Po vybudovaní letného kúpaliska by mala prísť na rad krytá mestská plaváreň, ktorá bude s kúpaliskom prepojená cez bazénovú halu plavárne. Letné kúpalisko a plaváreň sú prioritou číslo jedna a v prípade získania mimorozpočtových zdrojov sa uvažuje s ľahkoatletickým a futbalovým štadiónom či areálom malého futbalu. V riešenom území sa samozrejme plánuje umiestniť parkoviská, ktoré by mimo prevádzkových hodín a sezóny mohli byť využiteľné aj obyvateľmi sídliska Západ.

V priloženej galérii si môžete pozrieť návrh využitia pozemkov na Barinách!

V OBRAZOCH: Návrh využitia pozemkov na Barinách
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM