Jakub Forgács Krimi

FOTO: Vyčíňanie zlodejov vo Zvolene a okolí. Zálusk si robili na benzín a naftu

Majitelia áut zostali nemilo prekvapení. Páchatelia im poškodili palivové nádrže a ukradli litre benzínu a nafty.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vyčíňanie zlodejov vo Zvolene a okolí. Zálusk si robili na benzín a naftu
13
Galéria

Polícia v Detve obvinila z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve Juraja (28) zo Sniny, Michala (18) z Detvy a Mariána z Korytárok (21). „V období od 15. do 17. mája sa vlámali do troch osobných a dvoch nákladných motorových vozidiel vo Zvolene, v Detve a v obci Vígľaš,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Vo Zvolene, na parkovisku na ulici A. Hlinku sa vlámali do osobného motorového vozidla Ford Focus. Poškodili plastovú palivovú nádrž vozidla a odčerpali približne päť litrov benzínu. Majiteľovi spôsobili krádežou a poškodením škodu viac ako 340 eur. Na tej istej ulici sa vlámali aj do nákladného motorového vozidla Renault Master. Z poškodenej nádrže ukradli približne 58 litrov nafty. Spoločnosti z Lučenca vznikla škoda 799 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

„V Detve na ulici M.R. Štefánika, na odstavnej parkovacej ploche za pohostinstvom,sa vlámali do dvoch palivových vzájomne prepojených nádrží na nákladnom motorovom vozidle Renault. Spolu ukradli 150 litrov nafty, čím spôsobili škodu spoločnosti z Trenčína, odhadnutú na 110 eur,“ povedala hovorkyňa.

„V obci Vígľaš na parkovisku pri Vígľašskom zámku,sa vlámali do dvoch osobných motorových vozidiel Fiat Seicento a Opel Tigra. Z obidvoch ukradli z palivovej nádrže približne 25 litrov benzínu,“ povedala Faltániová so slovami, že krádežou a poškodením vznikla majiteľom škoda odhadnutá na 1270 eur.

Po vykonaní procesných úkonov poverený príslušník dvoch obvinených mužov prepustil zo zadržania a stíhaní budú na slobode. Obvineného Juraja umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V minulosti bol už štyrikrát súdne trestaný za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, aké škody napáchali páchatelia na autách!

V OBRAZOCH: Z áut kradli benzín a naftu. Traja mladíci čelia obvineniu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM