Správy

FOTO: Vynovené priestory vo zvolenskej nemocnici prilákali stovky návštevníkov

Gynekologické pacientky a mamičky sa budú po operačných zákrokoch a pôrodoch zotavovať v novom príjemnom prostredí, s pocitom intimity a bezpečia. Takto vyzerajú!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vynovené priestory vo zvolenskej nemocnici prilákali stovky návštevníkov
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen zaznamenala za posledných deväť mesiacov začiatok, priebeh a ukončenie rekonštrukčných prác na gynekologicko-pôrodníckom a novorodeneckom oddelení. „V týchto dňoch nemocnica verejnosti predstavuje výsledok modernizácie lôžkových jednotiek, počas ktorej nastala kompletná premena pôvodných priestorov na nové. Tie už teraz čakajú len na prvé pacientky. Celková výška investície predstavuje takmer 400-tisíc eur. V deň otvorenia si prišlo pozrieť zrekonštruovanú časť nemocnice približne 300 návštevníkov,“ uviedla tlačová hovorkyňa Alžbeta Sivá.

„Gynekologické pacientky a mamičky sa budú po operačných zákrokoch a pôrodoch zotavovať v novom príjemnom prostredí, s pocitom intimity a bezpečia. Rekonštrukcia lôžkových jednotiek si vyžiadala investíciu vo výške takmer 400-tisíc eur,“ pokračovala.

„Obnovu nemocnice považujeme pre nás za výzvu, aby sme umožnili čo najlepšie podmienky pre zdravotníkov a mamičky s deťmi,“ uviedol MUDr. Ján Belanský s tým, že modernizovať sa plánujú aj ďalšie časti zdravotníckeho zariadenia. Vynovenie lôžkovej časti bolo totižto len prvou etapou celkovej premeny.

Po slávnostnom otvorení nových priestorov gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia mala nemocnica pripravené sprievodné podujatie určené pre verejnosť. Na Deň otvorených dverí si prišli pozrieť zmodernizované priestory najmä nastávajúce mamičky, ale zavítali aj oteckovia a deti z miestnych škôl.

Okrem prehliadky zrekonštruovaných priestorov na nich čakal bohatý program v podobe preventívnych diagnostických meraní, a tiež im bola predvedená správna technika umývania rúk s následným overením pod UV lampou. Na deti čakali špeciálne diplomy a dostali i odmenu. Veľký záujem sprevádzal konzultácie, sestry a pôrodné asistentky odpovedali na mnohé otázky budúcich mamičiek. Zdravotnícke zariadenie počas verejnej prezentácie navštívilo takmer 300 návštevníkov zo Zvolena a širšieho okolia.

V OBRAZOCH: Vynovené priestory vo zvolenskej nemocnici
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM