Krimi

FOTO, z ktorých mrazí: Dôvodom väčšiny týchto tragédií bola rýchla jazda, varuje polícia

Až 18-krát museli v našom kraji záchranné zložky zasahovať pri nie práve ľahkých situáciách. Pri všetkých nehodách sa im naskytol hrozný pohľad.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, z ktorých mrazí: Dôvodom väčšiny týchto tragédií bola rýchla jazda, varuje polícia
14
Galéria

Neprejde snáď jeden deň, aby sa v médiách neobjavila nehoda, za ktorou je alkohol! Na cestách Banskobystrického kraja sa počas tohto roka objavilo mnoho tragických nehôd.

Až 18-krát museli v našom kraji záchranné zložky zasahovať pri nie práve ľahkých situáciách. Pri všetkých sa im naskytol hrozný pohľad a ich obetiam sa už, bohužiaľ, nedalo pomôcť.

„Potom prichádza tá najťažšia situácia, oznámiť túto bolestivú informáciu pozostalej rodine, čo je veľmi neľahká úloha a práve príbuzní sú tí, ktorých nešťastie zasiahne najviac. Ide o tragédie, ktorým by sa dalo vo väčšine prípadov predísť práve opatrnou a zodpovednejšou jazdou vodičov. Príčinou nehôd totiž veľakrát nebýva len nedostatočná technická vybavenosť vozidla, ale pod túto sa mnohokrát podpíše práve nezodpovedný vodič,“ sumarizuje pozadie posledných týždňov krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Fotografie, ktoré polícia zhromaždila a upozorňuje na ne, zachytávajú vážne dopravné nehody, pri ktorých prišli aj nevinní ľudia o život práve vinou iného vodiča.

„Dôvodom vzniku väčšiny týchto tragédii bola práve rýchla jazda, nevenovanie sa plne vedeniu vozidla, nerešpektovanie dopravného značenia, nesprávne predchádzanie vozidiel na miestach kde je predbiehanie zakázané, a čo je z nášho pohľadu veľmi nezodpovedné, mnohé z uvedených príčin sprevádzal aj alkohol,“ dopĺňa Kováčiková.

Touto cestou sa polícia prihovára nielen vodičom, ale aj chodcom, cyklistom či motocyklistom, aby „dbali na zvýšenú opatrnosť a zodpovednosť“, je to totiž jeden z najdôležitejších predpokladov bezpečných ciest.

Bilancia tragických následkov dopravných nehôd na cestách nášho kraja má skutočne alarmujúce výsledky. „Chceme touto cestou opätovne vyzvať všetkých účastníkov na cestách, aby si uvedomili, že svojou vlastnou nezodpovednosťou na cestách ohrozujú aj ostatných jej účastníkov,“ uvádza hovorkyňa.

Začať by mal v prvom rade každý od seba…

Zdroj: Facebook
Smrteľné dopravné nehody z BB-kraja
14
Galéria
Zdroj: KR PZ BB
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM