Správy

FOTO: Z ranča priamo do tepla domova. Deň s útulkáčom pomohol psíkom nájsť nové rodiny

Súťaže, pestrý program a hlavne mnoho rozkošných štvornohých chlpáčov... Aký bol Deň s útulkáčom 2018 neďaleko Zvolena?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Z ranča priamo do tepla domova. Deň s útulkáčom pomohol psíkom nájsť nové rodiny
13
Galéria
Foto: Denisa Hrašková / Zdroj: Dnes24.sk

Deň s útulkáčom na Lunterovom ranči bol už po piatykrát venovaný psím spoločníkom. Hlavne tým, ktorí stále nenašli svoj domov. Útulky z rôznych kútov Slovenska mali spoločný cieľ – užiť si krásny deň a predstaviť svojich zverencov.

„Deň hodnotíme nadmieru pozitívne. Tento rok sa na akcii zúčastnilo najviac psíkov zo všetkých doterajších ročníkov. Rovných päťdesiat chlpáčov si svoj deň rozhodne užilo a všade sa ozýval ich nadšený štekot, ktorý striedal detský smiech. Počasie nám taktiež prialo a vnieslo do skvelej atmosféry neopísateľnú pohodu. Psíky a deti sa tešili, no unesení boli aj dospelí.“ uviedli organizátori.

Útulkáči, ktorým bol tento deň venovaný, si zasúťažili v disciplíne pod názvom „Vycvič si svojho útulkáča“ a postarali sa tiež o komické situácie, kedy jeden predviedol namiesto tanca čuchanie pri zemi a druhý si zas miesto sadnutia flegmaticky ľahol. Kopec zábavy si užila aj moderátorka Janka Hospodárová, ktorej moderovanie sa pri pohľade na „čuchajúceho“ tanečníka zmenilo na nezastaviteľný smiech.

Silná účasť spestrila najmä výstavy. Krížence naozaj jedinečných farieb či vzrastov by ste na klasickej výstave psov nikdy neuvideli. Porota mala pri rozhodovaní teda veľmi ťažkú úlohu, ale zvládla to s prehľadom.

V kategórii najkrajší útulkáč sa na prvom mieste umiestnila fenka z Československého kastračného programu, na druhom mieste Maťko z OZ Bláznivý zverinec a o tretie miesto sa delil Milky taktiež z Bláznivého zverinca so psíkom z popradského útulku. Absolútnou víťazkou výstav tohto podujatia bola Nikoleta Čapkovičová s unikátnou fenkou Shai.

Okrem súťažiacich sa predviedli aj najlepší slovenskí reprezentanti v dogfrisbee Paťo a Katka s ukážkami tohto športu a akciu svojím vystúpením podporil aj kynologický klub Beluša. Všade navôkol pobehovali psíky a priestor zapĺňali stánky prezentujúce útulky a ich zverencov. Program na ranči obohatilo viacero ukážok práce so psíkmi či ukážky strhujúcej jazdy na koňoch medzi barelmi.

Podujatie splnilo svoj účel, pretože pár útulkáčov si tu našlo vytúžený domov. Príkladom toho bol aj psík Milky, ktorý len na obed prišiel až z Prešova, vyhral tretie miesto a nakoniec z akcie odchádzal so svojou novou rodinou.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Dňa s útulkáčom 2018!

V OBRAZOCH: Deň s útulkáčom na Lunterovom ranči bol plný chlpáčov
13
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM